::PENGIRINGKU::

Tuesday, November 23, 2010

::SESI MAKAN SI KECIK::

Hari ni sy nk cerita pasal sessi makan si miqael eyrfan...dh lame nk cerita kat sini tapi biase lah takde sumber gambar dan mood lagi...eyrfan dh start makan mase umur 4 bulan lg...yelah asyik tak cukup je susu nyer..so mama pun amik inisiatif lah kan...sian kat dier...tapi mase mula2 tu just campur nestum dlm susu dier je...then tak lame tu baru bagi makan suap2 pulak...bagi nestum beras+susu cecair je...bagi dier rase2...

dan selepas umur eyrfan 6 bulan baru lah mama jadi mama yg rajin..konon jerk!!...masak kan bubur nasi...bubur nasi campur sayur2 la...tgk mood..mcm2 syr penah ditelan oleh si kecik itu...paling kerap adalah brocoli+carrot...berselera tu setiap kali makan..sedap kot mama masak...hahah...poyo disitu kan!!!...

Eyrfan skrg makan 3 kali sehari ko...pagi+petang+malam..susu dier teramat kurang...tp klu nenen sgt suka pulak...susu botol tak mau sgt...macam2 lah eyrfan nih..


budak tak sabar nk makan
urmmm..cedap nyer
okey suka..perut dah kenyang...

kadang2 pening kan nak masak bubur perisa ape pulak setiap hari..tak kan nak bagi sayur biase je...pasni nak tukar menu lak..nk masuk kan ikan or ayam pulak...skrg ni just masuk ikan bilis jerk dan sayur2...jadi ibu nih kena rajin kan..arghh..kekadang rase malas tu datang terus si anak kena makan nestum jerk...hahha..mls masak punya pasal...tapi jarang berlaku key..stkt nih sy masih rajin..cewahh...moga eyrfan makan semua masakn yg berkhasiat dr air tangan mama dan jadi anak yang dengar kata mama dan sayang mama key!!...hehehe...

p/s : papa mesti ternakar nih..sbb eyrfan cyank mama lebih...ahahah

2 comments:

Rizziela said...

campurlah dengan ayam ke..sup ikan ker...bayam pun sedap

d33la said...

ayam ngan sup ikan tu tak campur lagi..next stage kot...bayam dh penah buat...bayam merah tu...manis jerk bubur nyer..cedap!!