::PENGIRINGKU::

Monday, June 25, 2012

::BURGER KUKUS LAVA & BAKAR::


Wah..blog ni dah jadi blog JJCM ke???...asyik citer pasal tempat makan jerk...ke owner blog nih yang tengah musim kebuluq sepanjang mase...asyik nak makan je...hahahaaaa....

Ahad malam (malam tadi la) plan dengan member ALZA (MAOC) nk terjah kawan dari ALZA CLUB yang duk meniaga burger kukus yang ngah hot dan glamor skrg nih...lokasi kedai kat DAMANSARA DAMAI bersebelahan dengan MCDONALD...Nama kedai MAN BURGER KUKUS LAVA & BAKAR...

Lama dah duk mengiaw ngan Jai suh bawak pi sini nak makan..nak pi beratur kat setiawangsa (betul ke?) mmg tak lalu lah kan...gigil lutut semata-mata nak makan burger tp kena beratur more than 1 hour...oh tidak..saya mmg tak sabar...hehe


Man kukus lava & bakar ni bukan lah satu restoran ke ape...cuma gerai or stall yang dibuka kat tepi2 je...tp maybe owner dah kautim ngan ANI SUP UTARA kot...so dier leh share location lah..so ani sup boleh raih keuntungan jugak ngan air yang diorder oleh customer dari man burger....bijak..bijak...


macam-macam menu dan perisa okey...rusa+kambing+arnab+oblong+burung unta+ayam+daging dan paling latest spongebob...boleh juga kalau nak jadikan dier special,double,triple or ape2 je...larat or tidak je nak abiskan seketul tu dengan daging yang berlapis-lapis...



okey malam tu saya order oblong daging special...perh...biler menu sampai je terus mulut kata wahhhh...kelamkabut cari camera nak snap burger...dier punya mayonnaise melimpah cantik je dlm pinggan...super duper sedap...makan penuh nikmat....


then jai pulak order burger arnab special....tak sempat nak mintak sikit okey...lajuuuuu je orang tu makan...sekali pandang tengok dah licin sepinggan...takde sisa langsung...bersihhhhh.....sedap ye bang!!!


Hoho..garfu dan pisau nyer sangat special okey...takut nak pakai..haha


okey ni muka owner man burger kukus lava & bakar...im not sure single or not...haha...sila tnye sendiri..i segan...haha


okey lah...sangat recommended la kalau korang rase nak mencuba burger yang tak berminyak dan sedap..mewah ngan mayonnaise...lepas ni nak makan hotdog monster lah...boleh jadi monster tak agak2 kalau makan erk...haha...kalau lagi rase nak terliur sila lah terjah blog or facebook man burger seperti kat gambar bawah tu erk...jangan jilat screen pulak ye....hahaha


ops...saya tak dapat ape2 royalty okey atas promosi ni...makan still kena bayar harga seperti dalam list...kalau rase nak ajak saya pi makan sesame pun boleh...masih terase2 lagi kesedapan oblong tu kat tekak nih...yummyyyy............




8 comments:

man burger kukus lava said...

THANKS r sudi cerita tetang ( Man's Burger Kukus Lava) ni,, ade mase mai la dtg lgi k,

nor fadila said...

your almost welcome babe...rindu nak makan kat sana lagi...buat lah tt team alza kat sana...confirm kami datang...hehe

Anonymous said...

Bg la full address...nk try jg...

::Deela:: said...

Sorry tak tau lah full adress nyer...tp cuba like page dier kat FB...ade kot adress nyer..thanks

Anonymous said...

nak jgk try.. tp risau xde seat.. heheh..

nor fadila said...

takde seat u tapau makan dalam kete je...seriuos sedap...hehe

Sarriey Miey said...

Sy tgh sesat nk pg kedai burger ni..help..bg address pls..

Akma said...

saya dah pi makan kat sana, seriously, memang terbaikk ! :)
hohooo, Man dah kawen pon, ada anak sorang :D