::PENGIRINGKU::

Thursday, November 8, 2012

::TIPS BERCUTI KE BANDUNG::

Wah macam hebat jerk kan siap nak bagi tips kat korang konon...sharing is caring kannnnn...

jom jengah travel itinerary guide yang teringat utk saya share ngan kawan2...ni utk ke BANDUNG/INDONESIA je ye...tempat lain mungkin leh amik sikit2 la....

FLIGHT TICKET

yang ni saya sarankan korang utk prepare awal2 lah kan...kalau ade je AIRASIA buat offer memurah tu sila lah grab...ktorg ni beli mase offer yang RM9 tuh...so kami spend cost utk pegi balik dalam RM200/pax....


ha...kalau bawak anak kecik naik flight tu saya sarankan bagi lah permainan yang boleh leka kan dier supaya tak meragam...kalau boleh sediakan susu utk dier sesiap..macam eyrfan still susu badan..senang nak pancing kalau dier tak behave..sumbat jerk...haha...


PASSPORT

Plzzz make sure passport korang lom expired ye...kalau yang belom ade tu buat ler then yang dh expired tu plzz renew eh....hehe


lagi satu nnti dlm flight mase nak ke sane flight attendance akan agih2kan form kastam...so isi bebetul then simpan elok2 sbb nnti pihak kastam sana nak check dan collect...jgn lupa bawa pen ya...hehe


DUIT

ha...ni penting nih...kalau nak shopping kena ade duit rupiah ye...hehe..duit malaysia ade sesetengah tempat je yang diorang terima...kena bijak tau memilih mase yang sesuai utk tukar duit..selalu2 lah tengok harga market nilai duit rupiah tu...alhamdulillah mase kami tukar tu rate nyer rendah...

yang pakai card credit tu sila actifkan plan antarabangsa ye...kang ade yang try swap tak berjaya lak...kan dah tak leh shopping...sama jugak dengan ATM card ye...tp setahu saya penggunaan card ni banyak masalah so better bawa ler cash ye...hehe


Korang tolong lah rajinkan diri buat jadual macam saya buat nih...sumpah weh berguna sangat...selain korang duk kuarkan calculator or hp utk convert duit malaysia ke rupiah...dengan jadual nih korang terus tgk je nilai dier...senang dan cepat...aku buat nih utk semua...jai nyer kertas hari ketiga dah macam belacan dah kot...asyik kuar masuk poket...haha...nilai duit rupiah mase kami tukar hari tu adalah 0.322


JAM

Sampai je bandung untuk mengelakkan kekeliruan masa baik korang tukar siap2 jam kat tangan tuh...takde lah korang terbangun awal or terlewat kan....masa Indonesia beza 1 jam dengan Malaysia ye...diorang lewat dari kita ye...


HOTEL

saya sarankan korang buat reservation awal lah utk hotel nih...sebab kang takut kalau sampai sane tercari2 hotel kan susah dan membazir masa...leh search je kat agoda ke memane...ktorg pilih HOTEL GRAND KOPO sbb antara hotel yang disuggest oleh pak supir yang nih paling menarik lah bagi kami yang pegi sekeluarga kecik nih...

hotel nih kat kawasan KOPO...kami book family suite yang ade dua tingkat...pelik kan...tp kenyataan key...tingkat bawah ade bilik air dan satu katil queen serta kerusi rehat+tv+telefon dan almari then kat tingkat atas ade 2 katil single dan tv....boleh bayangkan rumah yang ade loteng...macam zaman dedulu...best sangat!!!...selesa yang pasti nyer...rate harga nyer lebih kurang RM100 utk semalam...

lokasi hotel ni pun dekat dengan byk tempat...kira tengah2 lah...




PAK SUPIR @ PEMANDU PELANCONG

Syukur sangat kami dapat seorg pak supir yang sangat baik...EYAN nih kakak ipar saya kenal mase awal tahun lepas..dier jadi supir utk team dier...diorg ambil travel agency punya pakage..eyan ni keje ngan travel agency tp kita boleh la pilih dier utk jadi supir kita walaupun kita bayar pada company dier...cost utk bayar eyan cuma RM100 sehari...

rasa berbaloi sangat dan servise yang dier bagi perh superb tau...dier memang bekerja ngan kita sepenuh hati lah...follow jerk kita kemane pegi dan angkat barang kita semua...memang kita tak yah sesusah bawak barang beberat la...dier confirm akan tolong punya...hardworking giler...muda lagi nih...tapi dah tawen...haha...eyrfan sangat rapat ngan eyan okey siap nangis lagi masa lastday nak tinggalkan abg eyan dier nih...

okey kalau korang nak amik eyan leh comment kat sini nnti saya bagi contact number dier...really recommended...


TEMPAT MENARIK DI BANDUNG

okey...ni sangat penting ye...sebelum pegi kalau boleh buat lah research sikit pasal tempat2 kat sana...then tanya team korang nak pegi tempat2 cam mana...macam ktorg memang nak terjah factory outlet jerk..memang nak shopping sakan bukan nak melancong sangat kan...haha...so takde lah bersiar2 sangat tengok tempat menarik tapi lebih kepada keluar masuk kedai or gedung...

then kalau boleh listkan ape yang korang nak cari dan tempat macam mane nak masuk...then kami siap bagi itinerary kat supir then dier suggest mane tempat kena pegi dulu dan mane tempat tak yah gi langsung supaya mase ktorg tak terbazir gitu saje dan semua barang yang kami nak dapat dibeli...haha....dan alhamdulillah perjalanan kami sangat terancang dan takde pembaziran masa...so korang kalau rajin buat yeh...

okey tempat wajib pegi ye...

PASAR BARU - kain lace,kain ela,telekung,mcm2
RUMAH MODE - factory outlet yg super best
dan memacam lagi factory outlet macam BLOSSOM,ANAK KECIK,RUMAH ANAK,JETSET,HERITAGE,BALI HEAVEN,TERMINAL TAS........



selesai sudah cerita ceriti pasal bandung...insyaAllah kalau takde halangan tahun depan berkunjung lagi...korang kalau nak ke sana sila beli macam2...kalau tak nnti rase rugi...haha...

really miss moment shopping macam org giler kat bandung...hehe...


284 comments:

1 – 200 of 284   Newer›   Newest»
Nurulaizanhusin said...

kak, nak no phone Eyan (supir) kat Bandung :)

Nurulaizanhusin said...

kak, nak no phone Eyan (supir) kat Bandung :)

::Deela:: said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Zuriana Azreen Roslee said...

kak, saya berminat nak gunakan khidmat supir Eyan... mcm mana nak contact? percutian 7 december.

Zuriana Azreen Roslee said...

akak, brape no Eyan? berminat nk gunakan khidmat die pada 7 december

::Deela:: said...

Zurina : call no hp kakak sy ni yeh...mintak dier deal kan harga denGan eyan...lagi senang dan berbaloi kot.... 0194270499-eza

Azian Elias said...

salam kenal..

we r goin again to Bandung.. nak jumpa iyan lagi...

trexx fahmi said...

salam.. saya nk gunakan khidmat supir nie.. boleh dptkn no phone dy x??? tq
trexx_91@yahoo.com

trexx fahmi said...

salam.. saya nk gunakan khidmat supir nie.. boleh dptkn no phone dy x??? tq
trexx_91@yahoo.com

trexx fahmi said...

salam.. boleh bg no. phone supir tu x?? tq..
trexx_91@yahoo.com

ingintahu said...

Sy nk no phone eyan..trip grup sy bln feb tdekat ni..send no die kt emel sy ye..nurhaniza@mpob.gov.my

nor fadila said...

saya dh email yeh nurhaniza@mpob.gov.my

nor fadila said...

saya dh email yeh trexx_91@yahoo.com

Anonymous said...

salam dear, sy pon nk phone no pak supir ni. email sy ume@silverridge.com.my

sharifah rohana (han) said...

salam, bole bagi no contact supir di bandung? Thanx

Anonymous said...

Assalam sis.. sy gi bandung bln 4 ni.. bo email no phone Eyan.. adha181@yahoo.com. tq

Anonymous said...

salam, boleh email sy no contact iyan? jue_jens@yahoo.com. ...tqvm

Anonymous said...

Salam..boleh emelkan no supir tak?nkar2204@gmail.com

Anonymous said...

kak tlg emailkan no tel pak supir tu ye? RM100 sehari kan? brimanz8839@yahoo.com

Ayen Syakirin said...

bole emailkan no supir ke alamat : syayenmr@gmail.com

Asri Jamili said...

Salam. Kak Sye nk no supir tu.. Sye Nye trip kesana 23hb February nie.. email kt Sye Ye kak asrijamili@gmail.com thanks.. ;)

Asri Jamili said...

Salam. Kak Sye nk no supir tu.. Sye Nye trip kesana 23hb February nie.. email kt Sye Ye kak asrijamili@gmail.com thanks.. ;)

Asri Jamili said...

Salam. Kak Sye nk no supir tu.. Sye Nye trip kesana 23hb February nie.. email kt Sye Ye kak asrijamili@gmail.com thanks.. ;)

Wan Teh Hanisa said...

Akak nk g bulan 3 thn nie...thanks for the tips... rajin2 lah blogwalking ke http://wantehhanisa.blospot.com

Wan Teh Hanisa said...

Akak nk g bulan 3 thn nie...thanks for the tips... rajin2 lah blogwalking ke http://wantehhanisa.blospot.com

nor fadila said...

ALL : Kalau saya terlepas email pasal eyan tolong bgtau ye...

kak wan...okey will do!!...salam perkenalan.

thanks semua sudi blogwalking kat sini...love u all

Anonymous said...

salam kak. boleh sy mintak no tepon eyan? sy pergi 19 feb dpn. thanx!

amyaneez@gmail.com

Anonymous said...

Salam. kak, bleh mintak no tepon eyan? sy pergi 19 feb depan. thanx!

amyaneez@gmail.com

sweetcuppy_cakes said...

hi dilla...

please email to me no contact eyan...i on trip to bandung this mac

many thanks

sweetcuppy_cakes said...

hi dilla..

i nak no phone supir eyan tuh...
i'm on trip to bandung this march

many thanks

Anonymous said...


hi dilla...

bole x email no contact eyan..i on trip to bandung on march
shamiera8283@gmail.com

tq

HAYATI said...

salam.boleh minta contact no pak supirnyer?tq

nor fadila said...

sweetcuppycake : email adress awak?

nor fadila said...

hayati : email address ?

Ayu omar said...

salam kak..

boleh saya dapatkan contact no eyan tak? email saya cikkeju1102@gmail.com

Ayu omar said...

salam kak,

boleh saya tahu contact no. eyan? email saya cikkeju1102@gmail.com

Ayu omar said...

salam kak,

email kan saya contact no. eyan boleh? cikkeju1102@gmail.com

tq

Ayu omar said...

email ke saya nuruledayu1102@gmail.com utk contact eyan ya kak :)

tq

Anonymous said...

salam..kak boleh dapatkan no eyan tak? email saya maya_bluepearl@yahoo.com.

UmMi 3A/TintaCyber said...

Salam boleh saya tahu no supir eyan,,,,,jinabunai@hotmail.com

UmMi 3A/TintaCyber said...

Salam ', boleh minta no eyan. Jinabunai@hotmail.com

chemso said...

boleh emelkan no tepon supir eyan??? tenkiu ya...tak sabar nak pegi

Siti Sabarina said...

Salam, boleh bagi no tipon eyan ni juga.. berminat nk guna dia =)
sabarina@itb,.com.my
thx

Unknown said...

salam semua /bila lagi nak kesana bandung dalam tahun 2013 kalau boleh lepas pilhanraya lah.contact saya di pcbcahaya@gmail.com..

Unknown said...

salam semua /bila lagi nak kesana bandung dalam tahun 2013 kalau boleh lepas pilhanraya lah.contact saya di pcbcahaya@gmail.com..

Anonymous said...

Salam. camne nk contact eyan ni? ade emel / facebook tak? kalau ade boleh bg ke emel sy asyransubuhi@gmail.com

Anonymous said...

Great tips.. nk tnye, brapa total kesana? Termasuk $ shopping, jajan, toilet entry fee.. hihi

Err. Glamernye eyan.. haha..

Sidik Simin said...

Salam, tips yang sangat berguna, boleh tolong jelaskan hotel tu boleh/dibenarkan duduk 7 org. ke? Tolong emelkan no. supir eyan d sidik.simin@yahoo.com. Thanks

Anonymous said...

Salam, tips yang sangat berguna, boleh tolong jelaskan hotel tu boleh/dibenarkan duduk 7 org. ke? Tolong emelkan no. supir eyan d sidik.simin@yahoo.com. Thanks

jiji jojie said...

hye kak! nk dapatkan no eyan ni boleh?

jiji jojie said...

hye kak! nk no eyan ni boleh?

jiji jojie said...

kak..boleh nk dptkan no eyan? jijijojie@gmail.com.my

jiji jojie said...

salam kak! nk mintak no eyan boleh? drop kt emel jijijojie@gmail.com ye..trime kasih kak!

nor fadila said...

thanks all sudi bace blog saya...hehe...

jiji jojie : email awak ape?

Anonymous said...

salam..saya nak pergi bandung cuti skolah bulan Mar 2013 ni..bule tak bagi no eyan ni...salliey@gmail.com

Anonymous said...

Assalam kak . Blh bg no eyan . Ni email :
princess.sakura5@yahoo.com

Farah Fareezal said...

Salam sis..info sis blh la sy gune tuk vacation bln mei ni..blg sis bg no contact eyan x kt emel sy farahakhmar@gmail.com..thnx ye sis

effa muncett said...

Salam. Kak emailkan kt sy num supit eyan tu. efa_licious@yahoo.com. Tq kak

effa muncett said...

Salam kak. Sy nak no supir eyan tu. Emailkan sy efa_licious@yahoo.com

effa muncett said...

Salam kak. Sy nak no supir eyan tu. Emailkan sy efa_licious@yahoo.com

Nohanzz said...

Salam..
Akak, boleh sya dpt contact no. eyan??
Sya brcadang nk brcuti ke bandung bln mei ni..
Ni email sya, revolution_8721@yahoo.com

Thank akak.. :)

Nohanzz said...

Salam..
Akak, boleh sya dpt contact no. eyan??
Sya brcadang nk brcuti ke bandung bln mei ni..
Ni email sya, revolution_8721@yahoo.com

Thank akak.. :)

Anonymous said...

Salam...boleh emailkan saya no.eyan... mazil_83@yahoo.com. ..
Tqvm...

Anonymous said...

Assalamualaikum
blh bg no fon eyan tuh?thx a lot
privatezgoldliv@yahoo.com

Anonymous said...

boleh tolong bagi nombor eyan tu?
hairuzam@gmail.com

sophia said...

Salam.Bole emailkan saya no phone supir.sof_09@msn.com.TQ

sophia said...

salam..bole emailkan saya no supir tu.sof_09@msn.com. Thanks

Anonymous said...

salam..blh bagi no tepon supir eyan ke zuhrin76@yahoo.com. tkasih..

Capt. Azrin said...

Boleh minta no telefon supir di bandung itu. Hantar ke sandazrin@yahoo.com. Terima kasih yea..

Capt. Azrin said...

Boleh minta no telefon supir di bandung itu. Hantar ke sandazrin@yahoo.com. Terima kasih yea..

Anonymous said...

as salam..

bole x email no contact eyan..

adie_qa@yahoo.com

TQ kak... ^_^

Atiqah Abdul Aziz said...

As salam..

bole x email no contact eyan..

adie_qa@yahoo.com

TQ

ct imm said...

Salam kak. Sy nak no supir eyan tu. Emailkan sy ctrahimah.abdrahman@gmail.com

Anonymous said...

Salam..mohon nombor supir...terima kasih

Anonymous said...

Mohon emailkan nombor supir...terima kasih....shahna82@gmail.com

Anonymous said...

kak tolong email no eyan kak

sohbyna87@gmail.com

Anonymous said...

Coba tengok site malaysiabandung.com

Anonymous said...

As salam sis blh email sy no.tel eyan..tia
emaus5109@yahoo.com

Shaharizan Yunus said...

Salam, saya nak minta no.telefon Pak Supir Eyan boleh?

Anonymous said...

salam..kak sy nk no contact eyan ni boleh?? plz email ke. izaman07@gmail.com
trima ksh..

Anonymous said...

salam kenal... berminat nak no tel nya eyan (Supir di bandung) ... ma kasiii mbakk ..

Baby Brenda said...

Email me eyan no pls el_brei@yahoo.com

Baby Brenda said...

Pls email me driver no el_brei@yahoo.com

Anonymous said...

Kak nak tny lebih2 skit leh tak? By the way nk no. tipon eyan gak..tq..-enquenna@yahoo.com

fazli nizam said...

Assalamualaikum .. saya nak juga number supir eyan tu .. mystudiobrand@gmail.com
thanx for sharing .. blog yg sgt best :) ..

jangan lupa ya email.. saya nak ke bandung minggu depan ... tq

fazli nizam said...

Assalamualaikum .. nak juga number telefon eyan supir tu .. emailkan kepada saya di mystudiobrand@gmail.com
blog yg sgt best dan berguna .. jangan lupa ya share .. tqvm .. :)
minggu depan nak ke bandung da .. saya tungguuuu ... hehee

fazli nizam said...

Assalamualaikum .. saya nak juga number supir eyan tu .. mystudiobrand@gmail.com
thanx for sharing .. blog yg sgt best :) ..

jangan lupa ya email.. saya nak ke bandung minggu depan ... tq

Anonymous said...

saya pun berminat guna supir eyan tu.....boleh bg no hp dia tak.emal saya : padang_nenas2002@yahoo.com.trip saya 16/5-19/5 sekeluarga 10 org

Hayati Ahmad said...

salam...hai
boleh bg saya contc no supir ini..
terima kasih
email: yat_cahaya@yahoo.com.my

Atira said...

hi, bleh email no contact supir tu tak ker eixorax@yahoo.com

Thank you yer..

Anonymous said...

Kak, nk no fon supir eyan. Email ke princessonedina@yahoo.com

Anonymous said...

boleh email sy no phone eyan di taurus_labelle@yahoo.com

Anonymous said...

boleh email sy no phone eyan di taurus_labelle@yahoo.com

Nor Asmah said...

Assalam.. Nak taanya hotel tu selesa tak... Deluxw room nya ditingkat berapa ya.. Boleh email saya no paksupir

Ni email add saya:iqikir9@gmail.com

Thanks

Nor Asmah said...

Boleh email no supir. Dan boleh tahu deluxe di lantai mana da besar tak famly room tu. Aircnd ok tak.

No email add saya iqikir9@gmail.com

Anonymous said...

salam leh x emailkn saya no telefon pak supir di bandung...ada x tempat menginap yg murah2.. ni email sy badol1479@yahoo.com.my

Anonymous said...

Bole email sy no supir tu..nk ke bandung hjg bln ni.
kikiroro08@yahoo.com

Eija Suied said...

blh email kat sy mcm mn nk contct pak supir tu
eija_1712@yahoo.com

Noma Raman said...

Salam, boleh emailkan no supir ke nomarmn9@gmail.com. Thanks.

Anonymous said...

SALAM BOLEH EMAILKAN SAYA NO SUPIR EYAN shikin_shafiee@yahoo.com tq

Anonymous said...

boleh tak tlg bg nombor pak supir eyan...alamat email saya lind_tt@yahoo.com.my

Anonymous said...

Saya nk ke bandung bln Mei ni.
Kak, nak no phone eyan utk jd supis dibandung nnt.
Email saya princessonedina@yahoo.com
Tolong kak ye...

sophia said...

Salam kak minta tolong email kan saya no phone supir tu. sof_09@msn.com Thanks kak info yg bagus

BitTerSweet said...

Salam,

pohon emailkan nombor telefon eyan. :)akan ke bandung mei ini.

bittakssoul@gmail.com

terima kasih kak.

Anonymous said...

Salam kak..blh x nak mtk contact no supir tu. email kat honieys_krookey@yahoo.com

rosha liza said...

salam sis..bole x bg number supir tu kt email add sy.. rosha1313@gmail.com..tq :)

Anonymous said...

boleh emelkn no tel pak supir itu ke ajieb_05@yahoo.com. TQ

Anonymous said...

assalam.. boleh emailkan saya no contact supir..
zafryrazak89@gmail.com
tq..

Suhaila Madzlan said...

Assalammualaikum kak, boleh tolong emailkan phone num Eyan? ellamadzlan@gmail.com

Anonymous said...

Assalam...boleh dapatkan no fon eyan x?ni emel sy huna.dean@yahoo.com tq :)

Anonymous said...

assalam, mintak tlg email kn no pak supir tu...
sitimariani@kptg.gov.my

tq so much..

tongkang pechah said...

mohon email contact pak supir tu, tq.. azhanamin@gmail.com

tongkang pechah said...

mohon email contact no. pak eyan (supir).. tq

azhanamin@gmail.com

tongkang pechah said...

mohon email contact pak supir tu, tq.. azhanamin@gmail.com

berry blew said...

salam..kak blh email sy no supir tu..shikinbaby@yahoo.com

Anonymous said...

No supir plz...
mohd.azrul.turmuzi@gmail.com
Tq

sarah said...

kak bo bg no phone supir tu tak? tq

sarah said...

saya berminat nak gunakan khidmat supir Eyan... mcm mana nak contact

::Deela:: said...

HYE SARAH...BG YOUR EMAIL YA...NNTI SY FOWARD KAN NO..TQ

zette said...

saya nak juga:: zati (roti_kek@yahoo.com)

fizafifi said...

salam boleh email kan no telefon atau email eyan supir di bandung tq
fizarififi@yahoo.com

Salwa Haslinda Che Rose said...

salam..boleh pm sy no talipon supir eyan di bandung..
wawa_amri@yahoo.com.my

Salwa Haslinda Che Rose said...

salam boleh email kan no telefon atau email eyan supir di bandung
salwahaslinda@gmail.com

Salwa Haslinda Che Rose said...

salam..boleh pm sy no talipon supir eyan di bandung..
wawa_amri@yahoo.com.my

mustaffa kamal said...

as salam.. boleh bg no. phone dan email supir tu x?? tq..
mustaffakamal85@yahoo.com

mustaffa kamal said...

as salam.. boleh bg no. phone dan email supir tu x?? tq..
mustaffakamal85@yahoo.com

Anonymous said...

salam sis...nk nomb fon supir tu bleh?email me : norzafirahliyana@yahoo.com..
tqvm

Anonymous said...

Salam Kak,

Bley bg name supir eyan tu. Trip 4-7 June ni. Thanks kak.

Anonymous said...

kak...nak no Eyan(supir) kat bandung...tlh email ke lind_tt@yahoo.com.my

ZaNa iSmAiL said...

salam sis..nak mtk no tipun supir tu...kami nak pergi june ni 7-9 jun 2013...ada 3 family...6 dewasa,2 child, 2 infant.....ok x kalo booking hotel yg awak duduk tu? just nk mtk pendapat...tq nnti emailkan kt zana_2581@yahoo.com..tq

Anonymous said...

Assalam..nk no contact supir eyan tu blh?tq..ai_aleng_sayang@yahoo.com.my

Anonymous said...

Assalam..nak no contact supir eyan tu blh?tq..ai_aleng_sayang@yahoo.com.my

Cik Kamoo said...

Salam dear,


Saya nak no. pak supir nie ... sila email ke annaudir@gmail.com.


Thanks

Anonymous said...

salam kak, boleh sy dapatkan num eyan?

(mimie_carteblance@yahoo.com)

xerra said...

akak, nk no phone eyan blh? tlg email no kat x_erra@yahoo.com. tq sgt2! <3

Meyrah™ said...

Salam. boleh saya dapatkan no contact supir tersebut? ini email saya roxy_malaya@yahoo.com. terima kasih :)

Anonymous said...

salam.nk contact no.eyan (supir) kat bandung bley?sy nk ke bandung 20 may 2013. pls email ke fatinfarhana09@yahoo.com. thanks!

Anonymous said...

hai deela, boleh tak emailkan pada sy no phone Eyan (supir di bandung. email di nurhuda_29@yahoo.com
TQ

Anonymous said...

Salam.. bole bg cntct no. @ email supir kat Bandung? email saya adikfid@yahoo.com.my
TQ.

Anonymous said...

mohon bagi no phone supir ke maya.sumaiyah@yahoo.com

terima kasih byk²

Anonymous said...

mohon bagi no phone supir ke maya.sumaiyah@yahoo.com

terima kasih byk²

norida alias said...

Tip berguna. Leh bg no contact eyan? Ni email sy. noridabintialias@gmail.com

yeow chye wong said...

Salam kak. Sy nak no supir eyan tu.email saya yechwong88@gmail.com, thanks for info

Anonymous said...

Salam sis, emailkan sy no supir eyan. Thanx! aliya_ann@yahoo.com.

Lily

mohd nizam said...

akak, brape no Eyan? berminat nk gunakan khidmat die
tq

Abdullah Ab said...

Assalamualaikum Cik Dee La :)tips yang sangat berguna untuk para pelancong yang nak ke Bandung.
Mohon izin Cik :) saya nak bagi tahu kat sini yaa :)
Apabila ada kawan, saudara mara, etc.. nak melancong ke Bandung, Saya boleh antar pusing-pusing melancong naik kereta Exora, :) rate boleh negotiable and flexible laa :) call or sms me: Abdullah +6285219032032 Termakasih.. saya tunggu call and smsnya :)

Abdullah Ab said...

Assalamualaikum DeeLa :)tips yang sangat berguna untuk para pelancong yang nak ke Bandung.
Mohon izin Cik :) saya nak bagi tahu kat sini yaa :)
Apabila ada kawan, saudara mara, etc.. nak melancong ke Bandung, Saya boleh antar pusing-pusing melancong naik kereta Exora, rate boleh negotiable and flexible laa :) call or sms me: Abdullah +6285219032032 Termakasih.. saya tunggu call and smsnya :)

Anonymous said...

Salam, mohon beri no tel eyan,plan nk ke bandung, email saya hn_her@yahoo.com

nurulhuda mustapha said...

Salam, boleh sy dapatkn no contact eyan tuu..hudazetta@gmail.com. TQ

Anonymous said...

Salam boleh emailkan number supir begum_zaheera@yahoo.com

effa said...

salam..nak no. contact eyan tu boleh? email to fafaryna@gmail.com
tq!

Anonymous said...

salam..nak no. contact eyan tu boleh? email to fafaryna@gmail.com
tq!

mohd nizam said...

salam
minta no phone supir Eyan
boleh email pada mohdnizamnasir@yahoo.com

TQ

Anonymous said...

Hi,
bole saya dptkan contact no Pak Supir nie?
Bercadang ke Bandung akhir bulan nie.
email > ismie_hijazzie@yahoo.com

terima kasih.

Lieza Lyn said...

Salam...
Menarik sangat tips nie...boleh beri saya no tel eyan tu...email saya...
Lieza_888@yahoo.com

Thank a lots..

Lieza Lyn said...

Salam..
Menarik tips nie...
Boleh saya dpt no supir eyan tu...
Email: saya..lieza_888@yahoo.com

Thank a lots...

Lieza Lyn said...

Salam,tips yang terbaik,boleh emailkan saya no eyan. Lieza_888@yahoo.com

Anonymous said...

Boleh bagi contact no Eyan (supir) tu
mail add: josh_joshi87@yahoo.com
thanks

aiDa MazWaN said...

Salam. Mnt tolong emailkan no tel eyan tu ye. Tq. wnda7707@yahoo.com

Anonymous said...

salam.. sy juga berminat nk guna perkhidmatan supir eyan. boleh bg contact no dia? email sy, chisha_capri@yahoo.com

Anonymous said...

Selamat pagi. Saya lhydia dr sarawak. Ingin ke bandung dan baca entry ini. Boleh share no pak supir tu ke? Tqvm..ryd_leedya82@yahoo.com.

Muhammad Nur Adli Md Saupi said...

Boleh bagi contact no Eyan (supir) tu
mail add: adlee_ra@yahoo.com ; adleemich@gmail.com
thanks

Anonymous said...

Boleh bagi contact no Eyan (supir) tu
mail add: adlee_ra@yahoo.com ; adleemich@gmail.com

thanks

norul haida said...

salam kak,sy berminat nk guna perkhidmatan supir eyan sb harga yang ditawarkan per day tu sgt murah berbanding supir yang lain...boleh share no pak supir tu?tq kak...mia_mia2505@yahoo.com sya nk pergi bandung awal ramadhan bulan dpan

norul haida said...

saya berminat nk dptkan khidmat supir tu...tq mia_mia2505@yahoo.com

rileksjap said...

kak, boleh share no phone Eyan (supir) kat Bandung ? tqvm.

bleh email kat sy rileksjap@gmail.com

rileksjap said...

boleh sy dapatkan no eyan? tqvm. email sy rileksjap@gmail.com

rileksjap said...

kak, boleh share no phone Eyan (supir) kat Bandung ? tqvm.

bleh email kat sy rileksjap@gmail.com

Rozimah said...

salam..boleh bg no. hp supir tu tak..email saya ; rozimah3108@gmail.com

adrianiku said...

FYI NEED DRIVER IN BANDUNG?

RENTAL CAR IN BANDUNG NEW AVANZA 2013
1 CAR FOR 2-5 PEOPLE

DOWN TOWN AND SHOPPING PLACES : RP 425.000 / 129 RM / USD 42.5
INCLUSIVE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM / PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
> PLUS PARKING TAX
> DOWN TOWN ( PASAR BARU, FACTORY OUTLET , DAGO STREET + RIAU STREET)
> EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS

LEMBANG AREA : RP 525.000 / 160 RM / USD 52.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM / PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
> PLUS PARKING TAX
> DOWN TOWN + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
> EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS

CIWIDEY AREA : RP 625.000 / 190 RM / USD 62.5
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DOWN TOWN + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
> EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS

GARUT AREA : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DOWN TOWN + GARUT ( KAMPUNG SAMPIREUN, ASEP STROBERI )
> EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS

DROP OFF JAKARTA - BANDUNG : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS

HOMESTAY + ONE DAY BANDUNG CITY TOUR: RP 900.000 / 273 RM / USD 90
INCLUSIVE:
> STAY 2D1N at PESONA BALI RESIDENCE FOR 4 ADULTS AND 2 KID UNDER 5 YEARS, 2 BEDROOM, EACH BEDROOM IS QUEEN BED)
> BREAKFAST FOR 4 PAX
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM / PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
> PLUS PARKING TAX
> DOWN TOWN ( PASAR BARU, FACTORY OUTLET , DAGO STREET + RIAU STREET)
> EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS

KAMI ADA PULA MOBIL LAINNYA FOR 7 PAX, 10 PAX, 11 PAX, 14 PAX, 17 PAX, 29 PAX, 35 PAX, 45 PAX, 47 PAX, 55 PAX

CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
whatsapp : +62 8213 97 313 88
LINE : +62 8213 97 313 88
ym : adriani_ku@yahoo.com
email : adrianiku@gmail.com
web :http://sopirdibandung.blogspot.com
PIN BB : 28914414 / aul
facebook : adriani_ku@yahoo.com
twitter : @supirbandung
cp : aulia

Anonymous said...

salam, boleh share contact no Eyan? pls email to ainin_7@yahoo.com
tq :)

chocodud said...

salam. sy nak no pak supir tu. insyaallah pg sept ni. chocodud5610@gmail.com

chocodud said...

salam, sy ain- boleh bg no pak supir tersebut? insyaallah pg sept ni. chocodud5610@gmail.com

Chepy Kenzi said...

Salam kakak.. mohon tumpang iklan sikit..
Tuk perkhidmatan supir di bandung sila tengok situs www.chepycar.com

tie said...

asalamualaikum kak. boleh tlong emailkan no supir? princess_floofa@yahoo.com. sy nak g bandung bulan ni. terima kasih. :)

Anonymous said...

Salam akak. boleh tolong email no supir eyan ni kat sy? princess_floofa@yahoo.com. sy nak ke bandung bulan 8 ni. terima kasih. :)

zuriani said...

Salam Deela

Tips best!!
Nak jugak no. hp Eyan ni,terima kasih banyak..

faezatikah@yahoo.com

Anonymous said...

Assalamualaikum. Dila, Tolong emailkn no eyan tu bleh? zamry83@gmail.com
TQ.

Mine Homecihampelas said...

Mine Home Hotel cihampelas

Salam blogers
Bagi anda kamum bagpac, atau family yang akan bercuti ke bandung, yang ingin mencari hotel murah,bersih,nyaman dan aman. kami mine home hotel cihampelas menawarkan berbagai kemudahan untuk anda ..

Mulai dari
-Service yang mengutamakan costumer
-Pelayanan yang ramah
-Memahami berbagai keperluan anda
-Harga yang murah tapi tidak murahan ;)
-Melayani anda seperti di rumah sendiri
-Letak yang strategis di pusat kota


Promo .. Promo .. Promo ..
Jummm .. Holiday...

Start From USD : 27 / Night
IDR : 250.000 / Malam
MYR : 80/ Malam
Facilities :
-Ac Split
-Free Hot spot
-Breakfast
-Hot & Cold water
-Tv cable
-Parking Area
-Cafe

Terima kasih

Operasional Manager
Chepy suryana

Alamat : jalan bapa husen dalam no 10 cihampelas - bandung
Phone : + 622 2039130 / +6281322511883
Email : hotelminehome@yahoo.com
Web : www.chepycar.com
Blog : http://minehomecihampelas.blogspot.com/
F book : mine home hotel cihampelas

aien.nuraim said...

nak minta no tel eyan (supir) di bandung..ini email saya aien.nurainzulkaflin@gmail.com...tq so much












ill_nia said...

dear

pls send me eyan d supir's number!

ilyania@gmail.com

tqqqq

ill_nia said...

dear

pls send me eyan d supir's number!

ilyania@gmail.com

tqqqq

ill_nia said...

Dear share eyan number pls

Anonymous said...

Assalamualaikum kak... Boleh tolong emailkan no.tel supir eyan... fitrahliyana@yahoo.com .Saya akan ke Bandung November ini.. Tq! :-)

Chepy Kenzi said...

Chepy Car Tour & Travel

DIJAMIN TERMURAH

Cara mudah,aman,nyaman & Murah bertraveling Di Bandung – Indonesia
Melayani berbagai keperluan anda
-Transport /Rental car Start From MYR :
-Hotel Reservation & Discount Start From MYR : 85/Night
-Tour Package Start From MYR : 380/Pax
-Meeting package Start From MYR : 24/pax
-Tour Organizer : Start From MYR : 96/Pax
-Pick up & Transper airport service
-Driver & Tours guide yang berpengalaman & Ramah siap membantu semua keperluan anda

Hubungi Kami :
Mobile : +6281322511883
Phone : +622 - 95103147
Email : tourbandung833@yahoo.com
Whatsapp : +6283821529157
Website : www.chepycar.com

Terima kasih

Chepy suryana

nanie said...

assalam.. mohon dapatkan no eyan ye.. email naniezz_80@yahoo.com.. terima kasih

Rezazy said...

Salam deela. Tlg email no eyan kt sy ye. Sy nk ke bandung awal bln dpn,oktober ni. Tq
Bomutalib@gmail.com

Anonymous said...

Salam deela. Tlg email no eyan. Tq
Bomutalib@gmail.com

ida farisya said...

salam...

boleh x bg no. supir Eyan? berminat nk deal dgn dia...

email: shahidaf@moh.gov.my

thanks ya for the tips2 yg berguna!

zamzam said...

salam..
boleh sms saya no supir eyan tu ker kt email saya berymint@gmail.com..tQ

zamzam said...

salam..
saya nk mintak no supir eyan..
tolong email kt saya berymint@gmail.com

tQ

Iwan Setiawan said...

Yuk!! ke Bandung shoping & liburan. Iwan ada menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, berterampilan kemas, jujur, peramah & sopan (Company Name : Setiawantrans Group)
Jenis Kereta: Innova, Avanza, Apv Suzuki, Coster & Bas.
(Program Free & Easy)

Harga kereta Avanza @ Apv Suzuki (sewa kereta, upah supir, petrol & parking)
: Bandung City Tour = Rp425 ribu/perday (8 pagi - 9 mlm @ 10 mlm)

No. H/P(call,sms, whatsapp): +6281221401090 ;

Email: setiawantransport@gmail.com ;

No Office: +622261699456 (call only) ;

Facebook add : setiawantrans@gmail.com

Travel Agen 100% Islam & Program Free & Easy

khairul nizam said...

salam...minta tolong emailkan no contac @ maklumat berkaitan servis supir ni.
nidzham99@yahoo.com..
tq

Anonymous said...

assalamualaikum....boelh dapatkan no en supir eyan ni...email saye tmazliza@yahoo.com trip on january 2014












Anonymous said...

salam sis..
boleh dptkan no Eyan...sila email k sue4001@hotmail.com tq.

Anonymous said...

salam sis..boleh dapatkn no Eyan..email k sue4001@hotmail.com

miEra said...

akak, nak no pak supir boleh?
apstu cmne nak book hotel grand kopo tu ye..
kalao boleh boleh email sy di shah.amiera@gmail.com

terima kasih kak..

tony transport bandung said...

BANDUNG CAR RENTAL

Bandung Jakarta Car Rental, Drop Off Bandung Airport, Drop Off Jakarta Airport
We offer good and comfortable car for rent with experience and friendly driver in handling traveler. Mutiara Bandung rent cars offer some packages for hire local car which you can go anywhere in Bandung.

You can visit some interesting places in Bandung by using our service that provide car that reserved for rent in Bandung, and you can select appropriate car for you use in Bandung. You only write email to us or contact us, our driver with car that you need will pick up you everywhere in Bandung.

Bandung Car Rental help you to explore Bandung City, place for shop in Bandung, place to eat and see view in Bandung, our guide will help you explore Bandung City. And bring sweet memory.

Enjoy your journey and bring sweet memory with us mutiara Bandung Car Rental Divisions

If you have any question, don't hesitate to contact me by email sms or call.
Our Contact Number +62 858 6137 8328 (whats app ready) or email : tonybandung@smartfren.blackberry.com


Car + Driver + Parking + tol + driver meals ( all in package ) Bandung In Town

Car Type Daily/14 hours
Suzuki APV (7seat) IDR 450,000

Toyota Avanza (6seat) IDR 450,000

Toyota Innova (7seat) IDR 600,000

KIA Pregio (10seat) IDR 650,000

Isuzu Elf (11-15 seater) IDR 750,000

Isuzu Elf Long 16 seater IDR 950,000

*all in packages included driver,petrol,toll,parking,driver meal.



Jakarta Airport - Bandung
Car Type Daily/14 hours
Suzuki APV IDR 650,000
Toyota Avanza IDR 650,000
Toyota Innova IDR 750,000
KIA Pregio IDR 900,000
Isuzu Elf 12 seater IDR 1,000,000
Isuzu elf Long 16 seater IDR 1,200,000

*all in packages included driver,petrol,toll,parking,driver meal.

Bandung Drivers are Ready to Travel with You. Bandung driver is based in Bandung. The drivers are ready to receive many orders. They can provide many type of cars. From small medium minivan until big bus. The price of the cars can be previewed in complete car price. The price includes car, driver, petrol, parking and toll. Most of Bandung drivers know little English. Perhaps you need an English speaking guide too. Bandung driver could provide your needs during traveling. Even for meal package. With Bandung Driver you pay only price for car renting, driver service and petrol in one price. You could also pay only car and driver without petrol if you want.Anything that is not mentioned here can be discussed further via email if you need different destination. an English speaking driver who knows Bandung well
You can discuss about where to go and finding hotel that you like when arriving in Bandung. Don’t hesitate to contact us espescially if you are first time in Bandung.

The cheapest price to hire driver in Bandung is 450,000 IDR. It is for Bandung city tour. The price includes driver, petrol, toll, Parking, driver meals and etc. You pay directly to the driver when you are sitting in the car. It means payment is in first day of tour. You can pay also at the end of tour. Sometimes at the end of the day.

Regarding to car booking confirmation we need your flight detail/number or hotel name where you stay in Bandung. We trust our clients. When you say that car booking for certain date is confirmed, then it is confirmed. We don’t need downpayment. Please remember that We will pick you up if you say that car booking is confirmed.


CALL/ hubungi /sms /nego / free konsultasi :
HP / SMS / CALL : +62 858 6137 8328
office phone : +62 8888 9177 00
WHATSAPP : 0858 6137 8328
pin blackberry : 30d1 82f0
email : tonybandung@smartfren.blackberry.com

Anonymous said...

salam deela...dik email no eyan kat email akk dik
aznie1306@yahoo.com

mama dhiya said...

salam..blh bg tahu camna nak cntc Eyan 2?sy nk call dia sbb nk tau detail..pa2 email kat saya ek (zda_as@yahoo.com)..tq

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 284   Newer› Newest»