::PENGIRINGKU::

Sunday, April 4, 2010

::APRIL FOOL BABY BOY OF US::


Alhamdulillah...thanks GOD 4 this beautiful gift...akhir nyer penantian selama genap 39 weeks membawa seribu kegembiraan pada aku dan Jai...ini lah bukti cinta kami...cewah..poyo!!!

okey..setelah kata sepakat antr aku ngan Jai..akhir nyer si little prince diberi name Miqael Eyrfan....

beberape jam selepas dilahirkan

buah hati papa & mama


dan skrg meh aku citer lak gimana kisah nyer aku menempuhi alam melahirkan eyrfan....okey camni...mmg ikut kan hari rabu aku kena dtg utk weekly check up then biler doktor buat scan tgk air ketuban dh mmg cukup2 utk baby kat dlm dan tgk kepala baby dh okey masuk kat dlm lorong nyer...so doktor try seluk kat tuttt...then rupa nyer dh buka 3 cm..perhhhh...boleh aku tak rase sakit lagi..doktor pun agak kompius...hehhee..so terus dimasukkan ke wad....

sepanjang dlm wad..aku langsung takde rase sakit or kuar ape2 tanda...leh la tawaf satu wad dan layan fb sampai ptg...ptg dlm kul 6.30 nurse check dh buka 4cm...so decide utk masuk labour room after maghrib...mase tu terus rase cuak...hahha...

tp dlm kul 8.30pm baru nurse dtg ajak masuk labour...duk tot tet tot tet...kul 9 doktor pecah kan air ketuban..lepas tu baru la rase sakit 15 minit...5 minit dan 3 minit sekali....pastu kul 11.30 nurse offer nk cucuk pain killer...setuju je la..heheh...ingatkn pas cucuk tu rase kurang sikit sakit nyer...idok nyer..makin sakit ye...berpeluh2 aku menahan..lg 10 minit kul 12 aku dh start sakit rase nk meneran...panggil doktor..then dier tgk kate lom lagi..siap suh tahan sikit lg sbb just lagi 10 minit masuk hari lain.....boleh????...konon nk baby 1 april..aduhhh..mase tu aku dh giler2 nyer tak tahan...Jai yg kat sebelah dh macam2 cara aku pegang...hehhee...sorry dear!!!

tepat jam 12 terus aku tgk doktor masuk dan duduk kat kaki then ajar cara nk meneran...sempat la aku jenguk jam kat dinding....dlm hati terus sebut hampeh nyer doktor...hahha...boleh lak kan dier nk tunggu2...tak tau ke aku dh sakit tahap giler...tp diorg lagi arif kan...heheh...teran punya teran...skali tinjau ke bawak muncul kepala baby...Ya allah..tak tau ape yg nk cakap...yg lawak nyer baby leh lak hulur kan tangan dulu sblm sempat aku teran nk kuar kan bahu dan selebih nyer....wa...pengalaman melahirkan akan diingat sampai biler2...

dan finally..tepat jam 12.10am pada 1 april 2010 lahir lah si jantung hati kami...Alhamdulillah...then terima kasih sesangat pd Doktor Norlida dan 2 nurse yg bnyk membantu spjg proses melahirkan...tak lupa jugak..terima kasih yg tak terhingg pd Jai...suami terchenta kerana sentiase berada disisi memberi sokongan...i luv both of u sayang....
MIQAEL EYRFAN & MOHAMED EZALLY

8 comments:

purple_lav said...

congrate deela..comel la bagy dia..putih...hehehehe..selamat menjadi mama papa...

kiss tuk baby..muahhhh

d33la said...

tq purple_luv...
baby hulur pipi terima kiss untie dier..hheheh

Afne said...

congrats atas kelahiran eyrfan. moga korg berbahagia hingga akhir hayat. sama2 bersabar menjaga, membesarkan & mendidik eyrfan.

jai, ko jgn komplen tak cukup rehat/tido klu dila mintak tlg bancuh susu wakakakaaa. dila penat2 bawak perut lg nk teran.. klu le korg tau camne sakitnya.. sakit tp nikmat! hahahaa

hepypumpkin said...

congrate deela...kiut banget baby nyer...hehe

A.N.I.E.Y said...

weyh...congrats...aku igt balik keje tu aku nk singgah tgk baby ko...skali laki ko ke ko yg balas msg ckp kul 3 ko dh kuar wad...ape pun, comel gile ank ko...putih melepak cam ko...nnt bebile aku g melawat anak ko eh...

EraNaZeErA.. said...

tahniah..

cumilnya.. geram nengok... so... take care.. both of u.... pantang elok2.... emosi jgn terganggu...

Parasolx said...

salam deela...nie ain anak mak usu ani..tahniah atas kelahiran baby sulung tue..sayang kali nie kita tak pilih tarikh sama..ain bersalin lewat sket..5/4...baby boy bernama adam danish...insyallah kami bercadang lepas ain habis pantang nie nak ke pd..husband ain ade kursus kat sana..insyallah kami akan singgah di umah mamak baha...boleh la berjumpa kat sana...

kiss for baby...anyway best nama baby

Aleya said...

comel nyer baby, huh dah lame xdgr citer deela.. dah dpt baby..da pon,
congrate dear...
maka jai pon semakin sayang..
bahagia nyer...
semoga berkekalan hingga ke akhir hayat. amin