::PENGIRINGKU::

Tuesday, August 2, 2011

::MYVI to ALZA::

Alhamdulillah...tersangat syukur...Rezeki yang Tuhan bagi telah memberi kami sekeluarga peluang untuk mencapai kesenangan untuk mempertingkatkan taraf kemampuan kami...ape ayat ni...belasah la...senang citer...hasil kesabaran kami suami isteri..dan hasil rezeki dari susah senang kami mengumpul duit...akhirnya kami dh pun memiliki kereta baru...

Dulu...........kami hanya pakai MYVI sahaja...terlalu banyak jasa kereta tu pada aku...yelah...dari bujang aku miliki nya...ini aset pertama dari hasil kerja aku...sehingga la aku kawen...kereta ni la bawa kami ke pejabat,berjalan,melancong dan kemane sahaja....

MYVI hitam kini telah beralih tuan...kami dh berjaya jual kepada seorg kakak yang berasal dari kuantan...tgk gaya org nyer dier akan jaga kereta tu dengan baik...pada 20 Julai 2011 kereta MYVI bertukar pemilik...sayu nyer rase...sangat TOUCHING....


Kini...upgrade sikit jerk...dari pakai MYVI bertukar ke ALZA ADVANCE VERSION...rupa lebih kurang cuma panjang dan besar...dan more flesibel utk kami yang bekeluarga kecil ni...mmg anak baru sorang tp mane tau nnti2...hahha...

ALZA...seriously mmg superb la...1st time drive agak cuak jugak...besar sey...terus terbayang mcm mane diorg yang bawak Alphard tu kan...haha...ALZA yang comel ni pun aku dh terasa besar...hehe...enjin sangat senyap...bawak pun rase best jerk...experience jalan jauh belum lagi...kena plan gi holiday nih...haha...poyos...




p/s : tiada niat utk bermegah di sini...cuma nk jadi kan catatan kenangan utk diri sendiri...aminn!!!

11 comments:

Afne said...

jom mid valley!

::Deela:: said...

takde makne nyer...lepas ni kemane2 naik teksi!!

rossysweety said...

kereta baru haram masuk shopping complex!!! hahahahha

A.N.I.E.Y said...

hehehe...sama plk...bila nak belanja aku plk oiiii...

::Deela:: said...

k.ros : betul..betul...betul...

::Deela:: said...

aniey : ko pun pakai alza ke babe!!...weh...syiok...berani bawak ke tak ko kete tu weh...aku ke kena blanje ko...hadoii...jom..jom...set tempat!!!

A.N.I.E.Y said...

a'ah..tp alza yg biasa tu la..xde gps..haha...ko beli wrna ape? jom la lepak2...bila lg mau lepak2..tp ko la belanja..ko kan dh naik pangkat...hehehe

A.N.I.E.Y said...

haha...ko jgn la tny aku berani bwk ke x..mmg x la kan..hahaha...laki aku beli manual...gila xpasal2 langgar tiang kang...

::Deela:: said...

alah klu beli auto pun belum tentu ko bawak kan...

Tinystar said...

heheee..sama la dear..4 me its a superb car..:)nnti bley jenjalan mai penang lagi naaa...

::Deela:: said...

Tinystar : adzi kamu pun pakai kete nih erk...mmg kan..superb best...okey..nnti klu i cuti2 area sane lagi i kasi tau erk...