::PENGIRINGKU::

Wednesday, October 24, 2012

::PERTUNANGAN EIN & SURAYA::


Bismillah...jom kita bercerita tentang majlis tunang cousin Jejai iaitu EIN & SURAYA...lokasi adalah di Paya Jaras...rombongan kami bertolak dari Kelana Jaya dalam kul 11.30am tapi ade kesilapan teknikal sikit sbb byk jalan shortcut yang cuba ditembusi x berjaya alih2 kena ikut jalan jauh jugak so perjalan yang patut nyer singkat dah jadi lama...haha...mula2 ingat sesat or ein nerves sampai lupa jalan rupa nyer tidak...hehe...terus teringat pengalaman diri sendiri bertunang dulu...ade orang tu (jejai la) gi bawak rombongan nyer ikut jalan mane entah sampai sesat-sesat...nerves kate nyer...lawak!!...

alhamdulillah rombongan kami sampai jugak kat tempat dituju dalam kul 12.30pm...lama kan...hehe...berkumpul dulu agih-agihkan barangan hantaran sape yang nak bawak then baru lah melangkah ke rumah tetamu dengan satu hajat yang sangat besar...ewahhh...

ni sebahagian dari kami yang jadi mangsa bawa hantaran...


okey ini ketua rombongan...tukang berpantun...paling lawak sekali sebab boleh tak dier yang bukak mulut dulu before tuan rumah bagi ucap selamat datang...aishhh gelojoh tau pak joi!!...hehe...tapi ape2 pun u done a great job uncle!!!...


muka tuan tanah yang gojes...haha...apsal temban sgt nih!!!...


board comel tanda alu-aluan kat para tetamu...okey jangan keliru ein tu adalah aidil ye...nama manje konon nyer...erk!!


candy corner yang sangat jadi tumpuan kanak2...hot place okey!!!..


ni kesemua himpunan hantaran dari kedua belah pihak...one time only so mase kawen nanti takde dah hantaran ye...kalau ade pun cuma buah tangan sahaja...


ni antara rombongan kami yang memenuhi rumah..


Dah settle berbincang dan semua kata sepakat dicapai...mase untuk tuan punya badan pulak keluar untuk disarungkan cincin tanda diri dah dimiliki dan bergelar sidarah manis...cincin disarung bakal ibu mertua lah...baru berkat...alhamdulillah selesai satu step...kita tunggu hari bahagia pulak ye...







bersama ibu dan bakal ibu



mereka dah jadi berpasangan...tp baru sebelah kaki ye dik oii...


mereka sekeluarga...tinggal sorang lagi anak teruna yang belum lepas...kasi habis tuntut ilmu dulu ye shamin...


Alhamdulillah selesai majlis...perut kami pun kenyang dengan hidangan yang super duper banyak dan macam2...sampai tak tau nak makan yang mane satu lagi...ape lagi dah kenyang...hajat pun dah diterima...tak kan nak duk umah orang lelama kan...so berangkat balik ke Kelana Jaya semula...berkumpul memeriahkan rumah abah...semua sudut ade penunggu...yang tido yang main yang makan lagiiiii yang sembang potpetpotpet yang memujuk suami minta izin nak berjimba dan yang kecewa tak dapat izin join berjimba pun ade...haha...macam2...bulan 11 ni kita berkumpul lagi ye...majlis pernikahan nissa pulak...insyaAllah....

kepada ein dan yaya...selamat bertunang dan jaga batasan ketika bertunang ye...sesungguhnya pertunangan ni adalah satu ikatan yang sangat rapuh dan terlalu banyak dugaan yang perlu kamu berdua tempuhi...'ein you r the best man who win to get yaya's heart so please ye jaga elok2...lama kawan tu tunggu kamu sepanjang kat jepun nuh...hehe...


2 comments:

MUHSINA said...

oo bab 'dan yang kecewa tak dapat izin join berjimba pun ade'...tu statement ngata ai...

FYI, ai dapat pergi tau!! Dapat izin tapi nyesal pergi, cerita boring ya amat...kak long awak idak nanggis macam ombak rindu so bohsan la. Tak dapat nyakat...

nor fadila said...

statement tu merujuk pada diri saya lah...huhu...ai know u dapat pegi..grrrrr...

kan...sian korang nyesal membazir masa tapi tetap have fun dapat berjimba beramai...jelesssssssssss!!!!!!!!!!