::PENGIRINGKU::

Tuesday, January 26, 2010

::AYAM PENYET::

Sbb Jai dh post kat facebook camni kan smlm ptg...

"Ezally Ali duit byk ari ni?boleh mkn besar..mkn mane sedap dan mahal ni..hehe"

so harus lah aku mengedik kan nk ajak dier pi makan luar...dier blanje...tp kali nih dier yg pilih...sbb dier yg nk belanje kan...aku sebagai isteri yg dichentai dan mithali kan...harus menurut jerk...hehehe...sgt poyo!!!...

Habis fikir semua tempat kan...mcm2 sgt teringin nyer...adoiii...alih2 terus terpikir pasal AYAM PENYET....ermmm...lazat gak kan...nk gi ke indonesia cam tak tau la biler kan...so kiter rase makanan dier yg ade kat sini je dulu yeh...

Oleh kerana restoran yg ktorg tau ade kat sunway je kan...so mari kiter terjah!!!...


air yg perhh...lazat sey...ice blanded mocha+maggo shack
ayam penyet


udang penyet

perh...malam td aku ngan Jai kesenakkan...kenyang tahap gaban..cedap sey...sambal belacan dier berapi siot...atleast biler org tanya penah makan ayam penyet ke tak kan...ktorg leh angguk kepala lelaju....hahha...

so sesape yg teringin nak mencuba tu..cepat terjah bandar sunway...hehhee...klu tak tau kat mane roger aku yeh...nnti aku mintak korang belanje je sbg upah...boleh???...

aniey darling...i dh rase ayam penyet...nk tunggu ko bwk aku blk kampung nan ado kan...hahha..!!!!...ade tak ko rase cam nk masak kan utk aku pulak???





8 comments:

nonna manis said...

wah sedap nye...nk sikit

d33la said...

alamak...dh abishhh!!!

A.N.I.E.Y said...

siot giler dowh...aku yg tgk pon leh terliur...tu yg buat mmg asli org indonesia ke? tp xpe, aku pon selalu mkn gak kt kg ni...tp xpggl ayam penyet...pggl pecel ayam...tp same je mcm ape yg ko mkn tu...ermmm lezat...ko try la plk makan pecel lele...lele tu ikan keli...sodap weyh...benda ni sbenarnye kekuatan die kat sambal die la...kalo sambal die sedap meletup, mmg nk makan 2 3 kali la...

yeeeaza! said...

sedap tu...mahal kerr rega dia

d33la said...

aniey : tau xpe..sbb dier nyer sambal tu arr..meleleh jubur siot...hahha...mmg lazat ar...a'ah...ade aku tgk nme nyer pecel lele tu...tp malang nyer aku tak mkn ikan keli..sbb tu tak amik...heehe..lain kali nk try lauk lain plak..gado-gado tu cam best je kan???..

yeeeza! : yup...mmg sedap...harga dier murah je rm 7 sampai rm10 je...

A.N.I.E.Y said...

RM7 tu ko kate murah? cam mahal jer...tp mb sbb tmpt kot kan...aku makan kt tepi2 jalan je, br rm4...hahahah...tepi2 jalan byk bunyi lak kan...mmg la murah...gado2? bole tahan, sedap gak...ko try ar makan sup swike? kt sn ade x?

d33la said...

adoii...ko nih aniey...restoran lak...tak kan dier nk jual harga rm4 lak kan...eh..tp klu ko masak kan utk aku leh jd lagi murah kot....hahaha...

sup swike tu ape?...entah tak perasan la pulak..nnti klu aku gi lg aku tgk n try yeh...cedap ke?...ha..ke ko nk blnje aku ...boleh je..biler free???....hahhaha

lin said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,色情,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女