::PENGIRINGKU::

Wednesday, January 26, 2011

::NGAKU @ ARROW HEAD::


Korang penah tgk tak buah yang kat atas nih...dah hampir 26thn hidup kat dunia nih baru kenal buah nih sejak kawen ngan jai..mak mertua den suko ooo ajar aku masak benda pelik2 gini weh...suka den...

ni buah ngaku @ arrow head...sedap klu hiris nipis2 dan goreng macam goreng kopok...memang terbaek la rase nyer...manis + lemak je...terliur rase...

buah ni setahu aku akan byk jumpa time nk dekat raya cina je...ooo...cina klu beli buah ni siap berplastik2 babe...klu boleh diorg nk amik semua stok yg ade kat kedai tuh...klu biase harga dier mahal oo...leh cecah rm4.++ tau...tapi skrg dh jatuh harga sampai paling murah aku penah jumpa rm1.88 kat giant...

hohoo...korang cuba arr beli dan buat..mudah je...kopek kulit nyer..basuh...hiris...dan goreng...kemudian makan...sangat sedap!!!


4 comments:

BUNGA said...

1st time dgr nama buah ni :)

d33la said...

itu ler..dilla pun...siap buat muka pelik biler mak mentua introduce buah ni...haha

fadz said...

hi dilla saya pun suka makan arrow head ni.. tapi saya lebih suka sebut ngarku... memang sdap... nak sedap lagi masak daging goreng or black pepper tambah ngarku... boleh ganti kentang... sedap woo.. saya pun ada buat entry pasal ngarku... http://raeqish.blogspot.com/2011/01/kerepek-raya-cina-ngarku-time.html

Afne said...

nk arr sebalang. aku byr dua hengget kehkeh