::PENGIRINGKU::

Thursday, April 11, 2013

::BIRTHDAY PARTY & FAMILY GATHERING::


Hasil rembatan dari Matta Fair haritu kami plan utk family gathering dan birthday celebration utk Eyrfan dan Aiman...kebetulan diorang lahir pada bulan yang sama 'April'....buat group whatsapp utk semua family members kecuali mak...hehe..dan janji utk jumpa kat Glory pukul 2 pm...dan seperti yang dijanjikan mmg semua pun sampai dalam waktu yang lebih kurang...settle check in utk 3 unit apartment dua bilik utk semua...sampai jerk campak beg terus kejar makanan...hahaa...semua stok kebuluq tak makan tengahari lagi...dan memang dalam plan pun semua keluarga kena bawak makanan...hhehe..penuh apartment mak dengan makanan okey...haha...


Petang tu aktiviti adalah berehat bersembang dan tido...lewat petang semua terjah pool bermandi-mandian...cuma kami 3 beranak jerk turun lambat sebab eyrfan tido tak sedar diri...haha...

Lepas maghrib keluar beli KFC dan amik kek dengan my ex-schoolmate mase kat teknik dulu....memang dah deal 2 minggu before tu lagi...mintak tolong buatkan kek khas utk my lovely eyrfan kek Gitar...alhamdulillah dier boleh buat...saya order Rainbow Cheese cake berbentuk gitar...first impression mase bukak kotak kek tu..WOWWWWW....terbaek lah...jadi dan cantik sangat...

Eyrfan pun ala-ala terkedu gitu biler nmpk kek gitar tu...ayat yang keluar dari mulut comel dier 'eh...mama...gitar laaaa..'....ye sayang khas utk kamu...okey bagi yang bertanye tentang kek ni boleh kek FB Adijah ye...boleh tanye ape jerk...jangan lupa order...hahaa


See muka budak yang berjaya dapat kek gitar idaman...tp malang nyer belom sampai 2 minit kek ni keluar kotak dier dah sapu tulisan yang kat papan tu...aishhh...cacat sudah...haha...


kongsi birthday month yang sama...best fwen...best cousin...everything...





antara menu yang ade selain lauk pauk balance tengahri nyer...kami topup dengan KFC jugak...


Mini Pavlova ni pun order sekali dengan kek...yummy dan menepati tekak...tak manis sangat...thump up...


Sebelum majlis berlansung...apartment tu macam nak runtuh riuh rendah dengan suara semua...tp biler dah settle dapat makanan sorang sepinggan terus senyap sunyi sepi...haha...dasar kuat makan...haha


 

dan malam tu lepas semua dah kenyang ktorang bawak bebudak ni jalan2 tepi laut...mak bapak diorang yang lain dah hanyut dibuai mimpi...haha...syiok....angin kuat dan sejuk sangat....


Pagi esok nyer semua bangun pagi turun bfast yang disediakan sesambil bebudak layan mandi pool...sampai kecut-kecut semua....haha...



Lepas check out kami ke Teluk kemang pulak...saje-saje jalan bawak bebudak suka-suka....bagi diorang tengok orang main banana boat, naik kuda memacam lah...cuma tak jejak je kedai2 tu sbb takmau bazir duit...hahhaa...jom layan gambar bersantai ktorang...haha....


mak2 yang lain tak dapat naik kuda ni sbb berlebih muatan...haha...so i jerk yang layak bawak diorang naik kuda...haha...RM20 per ride..


Eyrfan dan paklong kesayangan nyer...tak layan dah orang lain kalau dapat berkepit dengan paklong dier nih...


lepak bawah pokok gini jerk sbb tempat duduk semua dah kena book ngan orang lain...hehe



 Alhamdulillah tercapai hajat nak bercuti-cuti dengan keluarga...settle dah...ni ade yang ajak repeat holiday trip ni...nak gi tempat sejuk-sejuk konon nyer...okey nnti kita plan key...before puasa kita kasi jadik...hehe...



1 comment:

Baiduri said...

http://batubaiduri.blogspot.com/2013/04/koleksi-jam-gred-a.html