::PENGIRINGKU::

Monday, July 13, 2009

::WEEKEND SAYA::


Okey di pagi senin yg indah ni...indah la sangat..ngantuk ade lah...huhuu...nk story pasal weekend nyer aktiviti la...takde benda pun ktorg buat...just berada sekitar kl/selangor je...hari sabtu cam biasa lah...pepagi bangun gi keje..wat OT sikit...klu duk umah pun bukan ade benda nak buat kan..baik pi cari duit...iyo dok!!!

Balik keje..pi market dekat umah cari barang2 perlu dimasak...amboi...cam rajin je bunyi nyer...hahha...ptg sabtu ishraki housemate lame jai nak dtg umah...sesaje melawat org yg tak sakit ni...adoii..aku dh cuak2 dh kan...ape nak bagi makan org dtg ni...huhuu..aku bukan pandai masak pun...belasah je bagi mee goreng...sedap ke tak blkg kira...asal budi bahasa ade key...ewahh...ewahh...

Malam pulak kami ade tetamu jugak...tetamu yg dijemput khas utk tujuan yg teramat khas..kenape terlalu banyak khas eh???....biar lah rahsia...adoiii...pandai rahsia pulak dh...tahan je lah korang..

Key hari ahad pulak..kerana mata ni dh terbiasa kan bangun awal...so..gedik2 kejut jai ajak pi jalan kat pasar shah alam...nsb baik abg sayang aku tu senang je nak bangun...so pi lah kami ke sane tanpa hala tujuan nak beli ape2 pun...sebelom cuci mata harus mengisi perut dulu..

teh o+air longan
char kuey tiaw

Dh penat bejalan..balik umah...layan melodi sampai tertido depan tv...tersedar dengar cam bunyi tikus kat dapur...hahha...rupanye ade org tu dh bangun...kelaparan...cari makan kat dlm peti...adoii...sgt kesian...terpisat2 lah aku bangun masak...bunyi cam isteri mithali kan...wawawa!!!!

sangat simple menu hari ahad...kami makan chicken chop shj...siap terus makan...tak tunggu2 dh...key sila terliur tgk gmbr makanan je penuh dlm entry aku kali ni...hahah!!!


fries+chicken chop+timun jepun
nyum..lazat..slup!!!
muka cover cun...poyo!!!

Okey kenyang sudah..so relax jap melayan citer NUR KASIH kat tv3 online...ni semua hasil hasutan mak aku...balik kampung hari tu dier duk miaw2 kat telinga aku kate citer ni best...so aku terjebak sudah...lepas satu2 episod aku follow...tp terpakse diberentikan seketika sbb jai ajak pi umah sedara dier kat kelana jaya...diorg dh bising kami tak jengah dier langsung dari mula kawin sampai skrg...haha...kami busy lah..hahha..


giler ar tembam muka aku!!
sangat cantik umah nyer..dlm tu penuh barang lelame..antik je


Balik dr umah diorg...singgah pulak carwash...basuh kete arr...dah 2 minggu tak berbasuh...dh kelabu asap dh debu...settle je balik umah...mulakan aktiviti mengiron baju utk seminggu...argghhh...penat!!!


Orait...settle sudah cerita hari weekend saya...

2 comments:

Skyways said...

pergh...chicken chop satu...nak black paper sauce kay...

d33la said...

SIAP!!!...alamak benda simple siot...petik jari je..hahha..unsur belagak di situ ye!!