::PENGIRINGKU::

Thursday, August 6, 2009

::FUTSAL + SETEM::


Hari rabu minggu ni tersangat padat ngan aktvt siot....keje cam biasa...cuma tension sikit sbb system sedikit mereng...apsal ntah biler aku nak download GL yg keluar nyer figure merepek yg amat...sakit otak den...so utk mereleasekan tension aku ni...ptg nyer pi main futsal...hahaha...best ooo...keluar peluh+sihat otak....lapang dari segala nyer...walaupun main hanya sejam tapi...perhh..penat nyer macam main berjam-jam siot...


then...abis main dlm kul 7++ cam tu gerak balik opis balik semula...mandi bagai...siap balik semula kuar pulak pi midvalley..tengok wayang...citer ape???...tengok SETEM...tetiba je jai ajak so layan kan je arr...


Gabenor Melaka (Lord Arthur Barring) pada 1847 mahukan sesuatu untuk diingati oleh generasi seterusnya. Beliau melantik seorang pembuat jam untuk mencipta sekeping setem. Tetapi setem tersebut ditertawakan oleh Gabenor India kerana terdapat kesilapan. Lord Arthur Barring marah lalu membuang setem tersebut, yang kemudiannya dikutip oleh cucunya.

Pada tahun 2008, Charles Barring IV mengadakan sidang akhbar di A Famosa. Beliau mempamerkan warisan keluarganya, SetemSetem Barring melalui perjalanan yang panjang dan kini kembali ke bumi Melaka, di mana ia dihasilkan. Ianya akan dipamerkan di Muzium Melaka. Sid dan Joe menghadiri sidang akhbar itu, dengan tujuan mahu mencuri setem yang dianggarkan bernilai 2 juta ringgit. Sebenarnya, Pak Ramli yang memaksa Sid dan Joe mencuri setem itu untuk menampung kos membeli tanah tapak rumah anak-anak yatim yang diuruskannya. Pak Ramli memerlukan RM 500,000.00. Mahu tidak mahu, Sid dan Joe terpaksa melakukannya kerana budi Pak Ramli yang mendidik mereka di rumah anak yatim tersebut.

Namun, bukan sahaja Sid dan Joe yang mahukan setem itu. Piranha Lim, seorang ketua kumpulan Ah Long juga berminat. Begitu juga dengan Vellu yang bekerja sebagai pemandu di syarikat keselamatan yang akan membawa setem tersebut ke muzium. Masing-masing merancang untuk mendapatkan setem tersebut. Oleh kerana begitu banyak perancangan yang dilakukan untuk setem tersebut, keadaan menjadi kacau-bilau.


Key...pendapat aku lak ehh pasal citer ni...best...memang tak leh nak sangkal lagi arr...Kabir memang hebat dlm mengolah sesuatu cerita...lawak yg diselitkan pun sangat best...Aflin ur the best la...heheh...comel!!!...hahah...pandai dier kat preview kan dier tunjuk lawak sikit2 je...skali tgk...ya Allah...sakit otak gak arr nak gelak...hahha...ups...tp kklu korangtgk tak lawak aku tak tau lah...mmg hati kering name nyer tu...tp citer ni sangat rasional lah...tetiba terfikir...keris taming sari yg ade kat muzium tu tulen ke tak eh?????
No comments: