::PENGIRINGKU::

Monday, November 5, 2012

::PERCUTIAN KE BANDUNG PART 1::


Lama tul mood nak update pasal bercuti2 ke bandung nih nak datang weh...malas teramat....okey lah meh la kita langsaikan hutang yang tertunggak ye...

flight kami pada malam raya haji 26hb pukul 11.00 mlm...gerak dari kampung jerk...suh abg saya yang hantar dan kereta dibawa balik oleh dier..so tak yah fikir nak parking kete kat mane..dh ade pak supir di Malaysia...ktorg naik flight QZ7596...

Mase berlepas keadaan kat Malaysia waktu tu elok tak hujan tak ape...tp malang nyer sampai je kat kota bandung hujan turun lebar giler...so flight mmg terpakse diputar-putarkan aje kat udara tak leh mendarat...sejam jugak lah duk berpusing kat angkasa nuh...huhhh...sambung tido ler jadi nyer...kul 1am baru landing...bla..bla...jumpa pak supir then terus ke hotel...penat!!...harus terus tido dan berehat...esok nak mulakan activiti extreme!!!


Kedudukan kami dalam flight..eyrfan kan dah above 2 year so dier dah ade seat sendiri...tp kojap je dier duk situ pastu ke peha mama jugak dier pilih...huh...mase kapal nak naik tu kami leka kan dier dengan main conteng2 kat paper...supaya dier tak focus sangat dengan bunyi dengung kapal nak berlepaskan...alhamdulillah sepanjang perjalanan eyrfan adelah tak meragam...sibuk melukis dan membebel konon2 jadi pilot...mudah-mudahan ye anak...jadi sekacak AM...hahaa...mak yang melampau kan!!...



owh...oleh kerana kita akan ke INDONESIA...so kastam kat sana require kita untuk isi form detail passenger...kena complete kan then nnti kat airport sane diorg akan tengok dan collect....lenguh tangan den mengisi form nih weh...6 orang kesemua nyer..fuhhhh...


Sepanjang di Bandung kami melepak tido kat Hotel GRAND KOPO...ambil yang family suite...bilik yang ade 2 tingkat...best...nnti lah kita cerita lebih detail pasal hotel...


Okey the next day...trip menghabiskan duit bermula...hehe...kami keluar agak lewat sebab nk kasi tido pepuas dulu..almaklumlah kan...malam nyer sampai pun dah lambat...destinasi pertama kami adalah di sekitar JALAN DAGO...keluar masuk macam2 Factory Outlet...best2 jugak...abg saya adalah sangat rambang mata mase tuh...giler banyak tshirt berjenama dier rembat...ktorg ade rembat baju tshirt selai dua...mood belum bebetul sampai...


Dan budak kecik ni dapat kasut kat area sini...itu yang berkaki ayam jerk tu...habis semua kasut nak dicuba...mood dier still okey lagi time nih...


Lepas habis meredah kesemua factory outlet kat jalan dago kami move ke TOKO TIGA pulak...kat sini mmg takde gambar sebab memasing giler memilih jeans...korang kalau ke sini jgn lepaskan peluang membeli ye...selai pun takpe...haha...baju hardrock yang kualiti kain nyer terbaek pun byk!!!....

then bergerak pulak ke RUMAH MODE...dah petang pun time tu..kat bandung even kul 5 je baru tp cuaca dh gelap macam kul 7 kat malaysia...huhuu...mase kat sini orang adelah teramat ramai...dah macam warehouse sale sogo okey...maybe sebab weekend kot...giler jalan pun berlaga bahu tau...dan saat yang teramat menguji kesabaran sebab eyrfan juga adalah meragam...huhuuu...bergilir jaga dier kat luar sesambil bersopping...banyak sangat kami shopping kat sini...no wonder orang ramai kata sini syurga membeli...betul weh...rambang mata dan memang puashati...jgn lepaskan peluang ke sini tau...kami pun pasti akan kesini lagi nanti...hehe...tak puas!!!


Dan malam kami diakhiri dengan menjamu selera di RESTORAN SANGKURIANG....owh mesti semua pelik...kami cuma makan sekali jerk...pagi breakfast heavy macam nasi goreng ke ape kat hotel then tghari cuma makan roti or biskut sebagai lapik perut...tp serius tak lapar weh...sibuk shopping kannnnn....hehe...


dan makan malam adalah sangat heavy...macam2 menu...penuh satu meja...servis yang sangat pantas dan suasana tempat makan yang teramat selesa...makan sampai tersandar...sedap!!!....owh...harga tersangat berpatutan okey..jgn risau...


dah kenyang...kita balik hotel berehat...esok sambung lagi...key next day ke part 2 ye....


10 comments:

rossy sweety said...

bila la boleh dpt jejak kaki kat sini?huhuhu

tie gadies said...

jeles nyer.. nant nak p jugak :)
syiokkk shopping sakan

::Deela:: said...

jom la...tahun depan kita gi rombongan ke sana...syiok!!!...

::Deela:: said...

tie : jom!!!!!!!!!!!

A.N.I.E.Y said...

fuhyoo..aku pon xsmpai lg wehh

nor fadila said...

aniey : jom lah kita sampai2 kan lepas nih...

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


AmierA said...

akak nak tanya, macam mana nak book hoel grand kopo tu ye?

::Deela:: said...

amiera : ade website dier boleh call terus...kami dulu pak supir yang tolong book kan

FADZILAH said...

Salam,boleh bagi link website hotel tu tak..cari tak jumpa pun