::PENGIRINGKU::

Wednesday, November 7, 2012

::PERCUTIAN KE BANDUNG PART 3::



Okey kita bersambung lagi ke entry terakhir percutian ke Bandung...kalau ade pun entry lepas ni mungkin untuk share sikit pasal itinerary guide before travel ke bandung je kot...

Hari ketiga...duit pun dah tinggal yang hujung2 kan...hari ni adalah misi menghabiskan duit yang ade...tak mau bawak duit rupiah balik malaysia...takde nilai...hehe...so pepagi kita terjah beberapa factory outlet yang khas jual barang kanak2 je dulu...sbb barang eyrfan belom secukupnyer shopping...kalau korang ade anak kecik kan...senang dan sangat selesa kalau shopping tempat2 camni...sebab diorg memang sediakan playground khas utk bebudak main sementara mak bapak sibuk memilih....banyak sangat pilihan...rambang mata weh!!...antara factory outlet yang sesuai utk bebudak adalah ANAK KECIL & RUMAH ANAK...kalau anak gurl mesti rasa cam nak beli satu kedai...cantik sgt dress2 nyer....nasib kamu boy tau eyrfan...hehe...



 

ni budak sangat lucky okey...semua kedai dier masuk dier pau mak bapak wan mak long dan pakcik nyer mainan...siap penuh 1 beg pack isi mainan dier jerk bawa balik malaysia...ade separuh sedekah kat anak2 pak supir jerk...


sbb still berbaki lagi duit kan so kalau ade je factory outlet yang best mesti pak supir masuk bawa ktorg...dan kebetulan memang nak cari perfume so singgah kat THE OASIS jap sbb kat sini ade collector perfume yang jual murah...kat sini baju2 tshirt cecantik jugak tau...murah jugak...


anak saya sepanjang hari ketiga ni adelah dibawah pengawasan eyan (pak supir) sesaje...siap dengan papa nyer pun tak mau dah...serasi sangat konon nyer...abg eyan nyer pun pandai melayan dier kan...alhamdulillah ler...leh mama papa nyer shopping tanpa gangguan dan tenang...ahahaa...


memang sepanjang hari ni kami keluar masuk banyak giler factory outlet...sampai tak teringat dah ape nama nyer...ade yang masuk then keluar balik dengan tangan kosong dan ade jugak keluar dengan berbeg2 hasil belian...hehe...

TERMINAL  TAS...giler weh masuk gedung nih...handbeg dier cecantik sangat!!!


Kami tak ker KARTIKA SARI tapi ke AMANDA sahaja mencari brownies kukus sebagai buah tangan utk semua kt malaysia...


HERITAGE ni syurga nak cari baju2 blouse kot pada saya sbb byk pilihan...


BALI HEAVAN adalah tempat wajib singgah kot bagi ktorg...sbb barang jualan dier super duper cantik dan tempat nyer pun super duper cantik....kat sini baju eyrfan pun banyak...duit terakhir kami memang habis disini...sampai rasa tak cukup...hahaaa...



Malam tu kami makan di SANGKURIANG semula...sebab teringat-ingat sup ikan dier yang sedappppp....then lepas makan terus balik hotel berehat....owh...lupa kami repeat ke umah pak ???? sebab menambah barang utk dijual pulak kat malaysia nanti...hehe..nnti kengkawan beli eh...haha...

flight kami kul 8.30 am so tak kemana sangat lah pagi tu...kemas2 barang dan asingkan memane yang nak dipos oleh pak supir...semua tu barang utk meniaga...yang barang ktorg sendiri jerk bawa balik masuk bagasi...tu pun penuh berape beg...haha...nasib tak exceed limit bagasi yang ktorg check in...hehe...
 

okey bubbye Bandung...insyaAllah kalau takde aral kami confirm datang lagi ye...dah berkira-kira nak kesana biler....haha...tengah ushar tiket flight memurah ni...owh AIR ASIA please offer us best price ya...hahaaaaa....

Alhamdulillah selesai  cerita....




1 comment:

MalaysiaBandung.com said...

Assalamu'alaikum. Salam perkenalan tuk yang punya blog ini. Tuk yang mau bercuti ke bandung atau melancong ke bandung bisa coba hubungi kami, kami dari travel agency MalaysiaBandung.com, harganya berpatutan dan pemandunya ramah pula. Tolong untuk dipaparkan ya kakak harap-harap membantu