::PENGIRINGKU::

Tuesday, November 6, 2012

::PERCUTIAN KE BANDUNG PART 2::


Hari ke 2 di kota bandung...destinasi yang menjadi kegilaan kot...mencari kain pasang..telekung...dan shopping barang murahhhhhhh tp cantikkk...

oowhh...untuk pengetahuan korang waktu di bandung adalah awal 1 jam dari malaysia...so akan terang cepat weh...kul 6 dah macam kul 9 pagi kat sini terang nyer..tp kul 5 petang dier dah gelap macam kul 7 kita pulak...

hari ni dah cakap awal2 kat pak supir kami nak ke pasar baru...tp pak supir suggest nak bawa kami ke pengeluar kain yang menjadi tempat peniaga kat pasar baru tu ambil stok...harus lah harga nyer teramat murah kan...kita beli harga borong..dan tak ade syarat utk beli bape helai pun..dan x mungkin akan beli sehelai je kan...harus lah berhelai-helai...hehe....

Tempat ni adalah rumah sebenar nyer...tp dier dah tukar jadi kilang membuat kain...macam2 bentuk sulaman ade...cantikkkkk...rambang mata weh...tp seriously sgt selesa membeli dan memilih kat sini...macam membeli kat umah sendiri...pak ???? tak ingat nama sebagai owner memang sangat peramah dan kita rasa macam dah lama kenal...dier keturunan cina bandung...totally tak pandai cakap cina...lawak kan...

sakan membeli kat sini...complete untuk semua adik beradik dan ipar duai...alhamdulillah...pasti akan berkunjung ke sini lagi kelak...thanks sgt sbb layan kami dengan kopi panas yang super kaww!!!...



Settle berhabis kat rumah pak bla bla blaaaa....ktorg terus ke PASAR BARU pulak...misi mencari baju raya (wah awal giler) diutamakan dulu...rambang mata okey tengok kain..terutama kain lace...perhh cantik dan sangat murah compare to harga kat Malaysia...haishhh...

Sangat tenang dan selesa membeli dan memilih kat sini...pekerja nyer semua ramah giler...siap dihidangkan air memacam...mintak je...kasi sini berbotol2 okey air teh botol kami kerjakan...jus blackcurrant nyer sedappp wehh...lega jerk masuk tekak...

eyrfan suka kat sini sebab dier leh buat kedai ni macam kedai dier...haha..kayu ukur tu dah jadi hak dier sepanjang kat sini...haha



Dah habis menyopping kat D'FASHION kami turun pulak mencari kedai telekung...kakak ipar saya memang dah biase kat sini so terus ke kedai yang dier selalu pegi lah kan..senang dah tentu dapat murah..kak ani nama tuan tanah nyer..sangat baik hati...pilih je dan selerak kan je kedai dier asalkan kita puashati memilih...rembat berbelas2 kain telekung dengan harga masyaAllah...berbaloi!!!...



Lepas selesai telekung meronda satu pasar baru tu...tak lah semua kedai singgah...terus ke tingkat 6 mencari beg...sekali lagi rambang mata...beg berlonggok je pun tapi cantik dan murah sangat...penuh tangan dengan handbeg weh...boleh tukar pakai hari2 kot...haha...dan misi mencari beg besar utk isi semua hasil rembatan juga di sini..beg tarik yang beroda murah2 je...pilih je nak jenama or color ape...hehe

 Hampir kul 6 baru masuk kedai D'FASHION semula...sbb barang2 kami semua ade kat sana...diorang simpan kan..dan dah janji ngan pak supir jumpa kat situ je kul 6...kedai2 pun dah hampir tutup...perhhh...terbaik punya berhabis duit kat pasar baru nih...

aktiviti bersambung lagi dengan keluar masuk factory outlet mencari baju dan kasut utk abang dan jai...diorang je kuar kete...kami yang pempuan duk melepak dalam kete sementara eyrfan ngah tido...kepenatan si kecik ni melayan mak bapak meroyan shopping...hehe

Makan malam kami kali ni di restoran RAJA SUNDA...interior yang sangat cantik...terasa betul2 di Indonesia...lagu2 nyer...pelayan nyer...menu super duper banyak...sbb nak cover makan tengahari sekali...hehe...alhamdulillah kenyang dan terus balik hotel untuk berehat...kepenatan sudah!!!...



owh...kat restoran ni siap ade corner utk kita bergambar weh...siap disediakan custom org2 sunda utk kita pakai dan bergaya...tapi kami tak sarung la malas...lagi pun eyrfan takut ngan patung tuh...haha..hantu kata nyer...
 


dan ini adalah hasil rembatan pada hari kedua...yehaaaa!!!!


okey next entry pulak ye...penat dah menaip nih...sambung nnti ye...


14 comments:

tie gadies said...

waaahh. bnyak nyer brg yg blh d shopping kat sana.. boleh giler mcm ni. confirm rambang mata gler

::Deela:: said...

sangat giler okey!!

Athirahmk said...

Salam.bole tau tak rumah tempat borong kain tu kat mama?

Athirahmk said...

Salam sis..kat mana ye rumah tempat borong kain tu?

Athirahmk said...

Salam.bole tau tak rumah tempat borong kain tu kat mama?

nor fadila said...

waalaikumsalam Athirahmk....sorry lah kami tak tau nama tempat tu...just follow jerk mana pak supir kami bawa...rase nyer dekat area chibaduyut kot....

Ida Hasawi said...

kak, boleh x emailka no supir pak eyan tu?
saya nak pergi minggu depan, ni baru ternampak blog akak sebab nk cari cara nak book grand kopo.
soalan lain, macam mana nak book hotel tu eh?
tanx =)
idahasawi@gmail.com

Ida Hasawi said...

kak tolong emailkan no supir pak eyan tu
pastu, macam mane nak book grand kopo tu eh?
mcm xde online booking je

idahasawi@gmail.com

Nor Asmah said...

assalam dila.. boleh tau tak hotel grand kopo tu dekat dengan ape2 shoping area tak? mcm mana keadaan hotel tu? aircnd ok tak? family ngan deluxe kat tingkat brapa ek. saya nak ke bandung bulan 5 ni. boleh email saya no pak supir tu tak? ni email add saya : iqikir9@gmail.com

Terima kasih ya saya menunggu balasan dari dila..

Nor Asmah said...

Assalam dila. saya akan ke bandung bulan 5 ni. seramai 8 orang. saya nak tanya hotel tu dekat dengan mana2 shoping area tak? bagaimana keadaan hotel/aircond? family dan deluxe room di tingkat berapa? Boleh kirim ke email saya no paksupir tu? ini email add saya: iqikir9@gmail.com

Saya tunggu balasan dari dila.

Terima kasih ya

Muhammad Nur Adli Md Saupi said...

salam..
saya akan ke bandung bulan 9 ni. seramai 4 orang. saya nak tanya hotel tu dekat dengan mana2 shoping area tak? bagaimana keadaan hotel/aircond? family dan deluxe room untuk 4 org 1 bilik ade x? Boleh kirim ke email saya no paksupir tu? ini email add saya: adlee_ra@yahoo.com

Thank you.

Muhammad Nur Adli Md Saupi said...

Assalam dila.
saya akan ke bandung bulan 9 ni. seramai 4 orang. saya nak tanya hotel tu dekat dengan mana2 shoping area tak? bagaimana keadaan hotel/aircond? family dan deluxe room ada utk 4 org 1 bilik x? Boleh kirim ke email saya no paksupir tu? ini email add saya: adleemich@gmail.com
adlee_ra@yahoo.com


Terima kasih.

Anonymous said...

Assalam dila.
saya akan ke bandung bulan 9 ni. seramai 4 orang. saya nak tanya hotel tu dekat dengan mana2 shoping area tak? bagaimana keadaan hotel/aircond? family dan deluxe room ada utk 4 org 1 bilik x? Boleh kirim ke email saya no paksupir tu? ini email add saya: adleemich@gmail.com
adlee_ra@yahoo.com

Terima kasih ya

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.