::PENGIRINGKU::

Tuesday, January 29, 2013

::CUTI-CUTI KE KUCHING::


Percutian yang telah dirancang lama...menggantikan hadiah birthday utk Jai...kan birthday dier jatuh pada bulan puasa...flight kami pagi so lepas subuh dah bersiap...kete kami just parking kat area LCCT jerk...park dekat yg RM16 sehari...sangat tawakal..flight pukul 8.20 am...kami sampai tak sempat duduk2 pun..terus masuk je...nasib dah buat online check in...hehe..sbb gerak awal pagi sangat sampai eyrfan pun tak mandi..hehe...dier smpi kat LCCT baru sedar dari tido...bangun2 terus sibuk tengok kapal terbang jer...

see anak sy yang masih berbaju tido..nasib sempat lap air liur basi nyer..

Jeng...jeng...budak ni sekelip mata dah hensem...tak mandi cuma tukar baju...pramugari senyum jerk tengok anak bujang ni bogel....


Alhamdulillah seperti biase eyrfan adelah terkawal dalam flight...bosan tgk ipad dier layan baca buku...bosan bace buku die intai pramugari cantik...haha



Alhamdulillah kami selamat sampai bandaraya kuching selepas melalui perjalan selama 1 jam 45 minit...kami disambut kawan yang keje TM jugak kat area kuching ni sbb kami dh janji nk sewa kete dier je...jimat dan ibarat tolong kawan-kawan jugak...lepak2 bersembang dulu dan isi perut yang lapar then baru kami ke hotel...

Ktorg stay kat 360 hotel...kawasan bandar kuching jerk...hotel dah book awal lagi...seminggu sebelum pegi..biar semua ready takdelah main terjah je...hotel nyer sangat okey...puashati sangat...


 
muka keletihan...tak sabar nak terjun tiruk kat katil...haha









 ptg tu lepas check in ktorg duk qada' tido pagi td...sesambil merehatkan badan...ptg nyer lepas mandi dan segar2kan badan baru ktorg keluar explore bandaraya kuching...

okey jom next entry....




2 comments:

Anonymous said...

hello2…juz nak promote yer.. im chris adam from kuching sarawak.. juz nak bagitau yg i boleh tlg jd tourist guide korg,n sesape yg nk ke kuching sarawak.. rm230 utk 6jam,termasu::
-car rent:: myvi n waja..kalau ramai, kreta Alza tambah rm50 jer..
-minyak
-driver
i blh bawa kemana sja yg u all nk pergi, or i blh intro tmpt yg best2, cth ::
1; kampung budaya
2: gunung santubong (jika ingin mengetahui sejarah puteri santubong,or ingin melihat bentuk gunong tersebut)
3: serikin , tebedu / sempadan indonesia,barangan murah,sperti beg,baju,kraf tangan, buah tangan,smua murah2..n bnda yg korg xpernah lihat d tmpt lain..
4:wind cave, fairy cave ,
5: menikmati rumah bidayuh (baruk)..rumah iban (rumah panjang)
6: tmpt picnic yg paling sesuai seperti (family park, jambatan merah, sungai rayu, sematan, lundu,
7: jln2 d sekitar kuching,tmpt shopping,
8: budget hotel,standard hotel,i boleh tlg cari..
9: n nak kemane jer,i blh bawa..nk uturn,nk singgah,berhenti,up to u..hehe
BANYAK LAGI SAMPAI XDPT NK LIST KAN.HEH ..
sorry Aesya Zealous, i juz nk promote..kot2 nk pg kuching lagi kan? i blh bawa..dont worry,im friendly..love to make friend. N THANKS..U MAY CALL ME
0149957036
Adam.
facebook : chreez_devil88@yahoo.com

eB said...

salam kenal.
kami bakal ke sana. di LCCT. kat area mana tuh ya nak parking?