::PENGIRINGKU::

Thursday, January 31, 2013

::KUCHING DAY 3::






Last day di Kuching....kami bersantai2 dalam bilik je sampai waktu check out...kul 12....kami ke replica kuching...ni tempat wajib pegi sbg bukti dah sampai sini...hehesanggup tu bergambar walaupun tengah terik matahari...haha...





then kami ke waterfront semula...mencari survenier nak dibawa pulang utk kenalan dan sedara mara....kat sini mmg berderet kedai jual survenier cuma ke pilih kedai yang murah dan yang cantik2 jer...

Lunch kami tuju COFFEE 'O' CORNER...ni pun tempat makan wajib terjah...semua makanan wajib serawak ade kat sini...tunggu tadah tekak je...rasa nyer pun sedap...saya cuba mee kompua dier....menepati selera laaaa.....nasi ayam penyet nyer pun not bad cuma tak sama lah dengan ayam penyet indonesia....air tea special dier boleh la...tp kena sejuk kalau dah habis ais cam tak bape sedap...haha...







 
Tak sah kan kalau datang sarawak tapi tak beli kek lapis kan...kami terjah 2 kedai...MIRA KEK LAPIS dan DAYANG SALHAH KEK LAPIS....bagi saya kat MIRA lagi sedap tapi kat DAYANG banyak pilihan...so pilih la mane yang korang rase tekak lagi suka...hehe...

 


anak kecik ni sebuk nak heret bakul isi kek...aish...gaya shopping macam pandai jerk...



Flight kami petang...itu yang sempat buat macam2 lagi hari last tu...alhamdulillah selamat sampai dan sangat2 seronok dapat melawat negeri orang...in syaa Allah kalau ade rezeki akan sampai lagi ye...


jom tengok ape yang dibeli...mmg tak bujet pun nak membeli macam2...cukup syarat jerk...kata holiday kan...bukan shopping...hehe....


see u again sarawak.....
next plan bercuti kemane erk???



3 comments:

Liessa said...

wah mabeles..baca entry dila n kak ros mcm i pun ikut bercuti..hihi..

tiap2 hari i tggu entry tau..

nor fadila said...

haha....sharing is caring kan...boleh gitu...nnti kita plan cuti2 satu finance plak eh...

eB said...

sgt2 best. gd info... slm kenal. :)