::PENGIRINGKU::

Tuesday, March 10, 2009

MAJLIS PERNIKAHAN::

Assalamualaikum...
hye semua...lame dh kan tak memblog sampai tak tau nak mulakan macam mane nih...adoiiyaii...

banyak sangat cerita yg dh aku perap...key...1stly bagi aku citer pasal majlis pernikahan pada petang 28 Feb dulu ehh...tghari tu cuaca tersangat lah baik korang tau...panas ya amat...tapi biler aku start bersiap je dlm kul 3.30 ptg hamik ko...hujan selebat2 nyer...mungkin hujan rahmat kot...cewah...cover kan!!!...berpayung2 la family jai dtg umah aku...nasib lah labu...nak kan anak dara org kena lah berkorban kan...uishh..dasyat...

alhamdulillah lepas je asar..dlm kul 5 gak la rombongan jai sampai...time ni aku dh gugup tahap cipan dh..tapi buat cool je...kawan2 ramai yg menghiburkan aku..cewahh...ngah duk sembang2 menghilangkan gugup tu tetiba wakil imam masuk tanye aku soalan pasal kawin...pastu soal pasal agama la skit2...mengucap,istighfar dan ade lah lagi...nasib baik lah aku tau lah jugak semua tu...tak lah bermasalah sgt...tapi tersangat pelik siot...pengantin pempuan lak yg ditanya...biler aku tanye jai...mamat tu dengan bangga nyer jawab..."diorg tgk muka abg beriman kot...sbb tu tak tanya langsung soalan"...cit!!!...nyampah den...

lepas diorg dh soal semua melepaskan lelah la dlm bilik...cuak siot tetiba kena soal...tak lame pastu diorg panggila aku kuar...diorg dh nak start akad...uishhh...dup..dap...dup...dap jantung acik dh...tersangat lawak nyer...mase akad tu jai punya lafaz perh..giler respek arr...bapak laju...tak sampai setengah nafaz aku rase...gelojoh...heheh...tak sempat aku nak feel nak jadi bini org...hahha...

pastu sesi biasa arr...batal kan air sembahyang...jai bagi aku sekalung rantai...bapak payah dier nak sarungkan...teleng2 kepala aku dibuat nyer...hahha...perh...dengan itu termaktub la aku jadi isteri kepada MOHAMED EZALLY BIN MOHAMAD ALI....ehemm...ehemm...


wajah aku...garang nyer...aku pun takut

jai yg ngah berdebar...nampak sgt..


mase nak akad nikah


bacaan taklik


berlakon je ni...

kami sepasang suami isteri


walaupun hujan lebat...tapi kami tetap tempuhi demi mendirikan masjid...cewah...poyo...hujan tu kami harap sebagai rahmat yg diturunkan Allah bagi hubungan kami sekeluarga...
AMIN

2 comments:

ai said...

AMINNnnnnnn....

Hujan rahmat tu dek.. ;P

d33la said...

tau takpe...
pasni nak produce anak tomey2 mcm anak2 akak lah...hehhe..boleh?