::PENGIRINGKU::

Thursday, November 8, 2012

::TIPS BERCUTI KE BANDUNG::

Wah macam hebat jerk kan siap nak bagi tips kat korang konon...sharing is caring kannnnn...

jom jengah travel itinerary guide yang teringat utk saya share ngan kawan2...ni utk ke BANDUNG/INDONESIA je ye...tempat lain mungkin leh amik sikit2 la....

FLIGHT TICKET

yang ni saya sarankan korang utk prepare awal2 lah kan...kalau ade je AIRASIA buat offer memurah tu sila lah grab...ktorg ni beli mase offer yang RM9 tuh...so kami spend cost utk pegi balik dalam RM200/pax....


ha...kalau bawak anak kecik naik flight tu saya sarankan bagi lah permainan yang boleh leka kan dier supaya tak meragam...kalau boleh sediakan susu utk dier sesiap..macam eyrfan still susu badan..senang nak pancing kalau dier tak behave..sumbat jerk...haha...


PASSPORT

Plzzz make sure passport korang lom expired ye...kalau yang belom ade tu buat ler then yang dh expired tu plzz renew eh....hehe


lagi satu nnti dlm flight mase nak ke sane flight attendance akan agih2kan form kastam...so isi bebetul then simpan elok2 sbb nnti pihak kastam sana nak check dan collect...jgn lupa bawa pen ya...hehe


DUIT

ha...ni penting nih...kalau nak shopping kena ade duit rupiah ye...hehe..duit malaysia ade sesetengah tempat je yang diorang terima...kena bijak tau memilih mase yang sesuai utk tukar duit..selalu2 lah tengok harga market nilai duit rupiah tu...alhamdulillah mase kami tukar tu rate nyer rendah...

yang pakai card credit tu sila actifkan plan antarabangsa ye...kang ade yang try swap tak berjaya lak...kan dah tak leh shopping...sama jugak dengan ATM card ye...tp setahu saya penggunaan card ni banyak masalah so better bawa ler cash ye...hehe


Korang tolong lah rajinkan diri buat jadual macam saya buat nih...sumpah weh berguna sangat...selain korang duk kuarkan calculator or hp utk convert duit malaysia ke rupiah...dengan jadual nih korang terus tgk je nilai dier...senang dan cepat...aku buat nih utk semua...jai nyer kertas hari ketiga dah macam belacan dah kot...asyik kuar masuk poket...haha...nilai duit rupiah mase kami tukar hari tu adalah 0.322


JAM

Sampai je bandung untuk mengelakkan kekeliruan masa baik korang tukar siap2 jam kat tangan tuh...takde lah korang terbangun awal or terlewat kan....masa Indonesia beza 1 jam dengan Malaysia ye...diorang lewat dari kita ye...


HOTEL

saya sarankan korang buat reservation awal lah utk hotel nih...sebab kang takut kalau sampai sane tercari2 hotel kan susah dan membazir masa...leh search je kat agoda ke memane...ktorg pilih HOTEL GRAND KOPO sbb antara hotel yang disuggest oleh pak supir yang nih paling menarik lah bagi kami yang pegi sekeluarga kecik nih...

hotel nih kat kawasan KOPO...kami book family suite yang ade dua tingkat...pelik kan...tp kenyataan key...tingkat bawah ade bilik air dan satu katil queen serta kerusi rehat+tv+telefon dan almari then kat tingkat atas ade 2 katil single dan tv....boleh bayangkan rumah yang ade loteng...macam zaman dedulu...best sangat!!!...selesa yang pasti nyer...rate harga nyer lebih kurang RM100 utk semalam...

lokasi hotel ni pun dekat dengan byk tempat...kira tengah2 lah...




PAK SUPIR @ PEMANDU PELANCONG

Syukur sangat kami dapat seorg pak supir yang sangat baik...EYAN nih kakak ipar saya kenal mase awal tahun lepas..dier jadi supir utk team dier...diorg ambil travel agency punya pakage..eyan ni keje ngan travel agency tp kita boleh la pilih dier utk jadi supir kita walaupun kita bayar pada company dier...cost utk bayar eyan cuma RM100 sehari...

rasa berbaloi sangat dan servise yang dier bagi perh superb tau...dier memang bekerja ngan kita sepenuh hati lah...follow jerk kita kemane pegi dan angkat barang kita semua...memang kita tak yah sesusah bawak barang beberat la...dier confirm akan tolong punya...hardworking giler...muda lagi nih...tapi dah tawen...haha...eyrfan sangat rapat ngan eyan okey siap nangis lagi masa lastday nak tinggalkan abg eyan dier nih...

okey kalau korang nak amik eyan leh comment kat sini nnti saya bagi contact number dier...really recommended...


TEMPAT MENARIK DI BANDUNG

okey...ni sangat penting ye...sebelum pegi kalau boleh buat lah research sikit pasal tempat2 kat sana...then tanya team korang nak pegi tempat2 cam mana...macam ktorg memang nak terjah factory outlet jerk..memang nak shopping sakan bukan nak melancong sangat kan...haha...so takde lah bersiar2 sangat tengok tempat menarik tapi lebih kepada keluar masuk kedai or gedung...

then kalau boleh listkan ape yang korang nak cari dan tempat macam mane nak masuk...then kami siap bagi itinerary kat supir then dier suggest mane tempat kena pegi dulu dan mane tempat tak yah gi langsung supaya mase ktorg tak terbazir gitu saje dan semua barang yang kami nak dapat dibeli...haha....dan alhamdulillah perjalanan kami sangat terancang dan takde pembaziran masa...so korang kalau rajin buat yeh...

okey tempat wajib pegi ye...

PASAR BARU - kain lace,kain ela,telekung,mcm2
RUMAH MODE - factory outlet yg super best
dan memacam lagi factory outlet macam BLOSSOM,ANAK KECIK,RUMAH ANAK,JETSET,HERITAGE,BALI HEAVEN,TERMINAL TAS........



selesai sudah cerita ceriti pasal bandung...insyaAllah kalau takde halangan tahun depan berkunjung lagi...korang kalau nak ke sana sila beli macam2...kalau tak nnti rase rugi...haha...

really miss moment shopping macam org giler kat bandung...hehe...


284 comments:

«Oldest   ‹Older   201 – 284 of 284
Anonymous said...

salam..blh g tau camna nak cntc Eyan,sy nak cntc dia sbb nk tny detail tntg bayaran n kenderaan..pa2 email kat saya (zda_as@yahoo.com)..tq

Anita Hamzah said...

As salam, boleh berikan no contact eyan pada saya..(ita_adeq@yahoo.com)
terima kasih

Anita Hamzah said...

salam, boleh bagitau saya no contact eyan di email ita_adeq@yahoo.com

terima kasih

Anonymous said...

akak tolong PM no telefon dia. Thanx.

muhdfahmi@hotmail.com

Anonymous said...

as salam, boleh dapatkan no supir tu.
tfr3003@gmail.com

Tq.

Anonymous said...

Salam deela. ...sy nak ke bandung disember ni... Kalau boleh nak no phone eyan dan booking number hotel. Email saya razi188@gmail.com

Rosdi Die said...

As'salam, bleh sy tau no eyan..nti mtak email kn ke die_1887@yahoo.com ye..tq

Rosdi Die said...

As' salam, bleh bg tau sy x cmner nk cntct eyan..nti tlong emailkn ke die_1887@yahoo.com ye..tq

najihah jiha said...

salam kak saya nak no supir tu..sheisjiha@gmail.com

Anonymous said...

salam, boleh emelkan saya contact no.eyan tu.ye.terima kasih.
email sy: sofiaazma@gmail.com

zali said...

Kak, saya nak no contact yan supir tu

zali_iq@yahoo.com.my
tqvm

zali said...


As'salam, bleh sy tau no eyan pak supir tu:
zali_iq@yahoo.com.my
tqvm

ZaHiTleR said...

Salam..
boleh x sya dpt contact no. eyan??
Sya brcadang nk brcuti ke bandung
Ni email sya,
zaz8284@gmail.com
terima kasih :)

babyaida said...

salam perkenalan kak. saya pun nak contact no eyan tu....
babyduckcutie@yahoo.com

AbdulMuin Muslim said...

salam kak,sy nak no contact supir tu boleh?please email ke abdulmuin90@yahoo.com...

Min Lut said...

assalamualaikum sis.... klo blh sy nk no eryan tu n mcmn nk book hotel sis ddk kt bandung... email kt generalbersara@yahoo.com. tqvm

Cik Mar said...

salam nak number pak supir... nak pergi bandung tapi tak carik2 lagi pak supir...
(sitimariam.zakaria@yahoo.com)

Cik Mar said...

salam... nak num eyan.. nak prgi bandung januari ni tapi x carik2 lagi pak supirnye...
email: sitimariam.zakaroa@yahoo.com

Anonymous said...

Salam...blh x sy nk mtk no eyan (Supir bndung)
yarr_noa@yahoo.com..

Anonymous said...

Salam deela...blh emelkan sy no pak eyan?
dyanur207@gmail.com

Lea Fansuri said...

Salam.....bleh saya nak juga no. Contact eyan..... email saya liafansuri@yahoo.com tq....
Tq yea

Rohaizah Amin said...

Salam dila..boleh bg no fon supir eyan...aizamia1983@yahoo.com

Hanee Bee said...

Assalam... hai sis! Tq for sharing the tips.... i like! Nay Allah bless u sis... blh x sy nk mnta detail hotel n supir means Eyan tu... macam murah je...mcm best je..heee....

Baizura said...

salam..bole share contact number eyan x? sy nk gi bandung january ni... tq.. sharifahnorbaizura@gmail.com

Anonymous said...

hi..sharing is caring..nak no tepon eyan bleh? ainasz7@yahoo.com

haroro penyu said...

Salam..kak boleh x mintak no fon or wassap supir iyan yg akak cite kt atas tu...email sy tia_tully@yahoo.com

haroro penyu said...

Salam..kak boleh x sy nk mintak no supir iyan yg akak cite kt atas tu..email sy tia_tully@yahoo.com

normah taib said...

saya nk gunakn khidmat supir eyan.boleh bg contact number x...email mynt6383@gmail.com...tq

normah taib said...

sy nk contact number eyan..email mynt6383@gmail.com...tq

Anonymous said...

salam sis... nk gak no. supir eyan tue.. planned g bandung Apr 2014 nnti.. emailkn ke difa454@yahoo.com... thanks

Anonymous said...

Salam Kak nak minta no contact eyan boleh, saya nak untuk trip hujung bulan ni...email: akulah_rinn@yahoo.com

Anonymous said...

Salam kak mtk ctc no pak supir eyan tu. Email sy cmanja8277@yahoo.com.my

Anonymous said...

salam minta no supir eyan?
yusmah_geminigirl@yahoo.com
tq

azlin said...

Salam kak. Sy nk no eyan bole? Emel sy norazlinmathusin@yahoo.com.my

Anonymous said...

Salam boleh emailkan kepada sya no supir tersebut.

mr_nike85@yahoo.com

Anonymous said...

saya nak number supir nie boleh? terima kasih. nie email sy, fatinainaa.othman@yahoo.com.my

Anonymous said...

asSalamualaikum. kak, bleh mintak no tepon eyan? sy pergi bln depan. thanx!
sunhsine_88@yahoo.com

Anonymous said...

Salam. kak, bleh mintak no tepon eyan? sy pergi feb depan. thanx!
sunhsine_88@yahoo.com

elisa said...

kak jika butuh kereta sewa kat medan bisa hubungi
http://medanstarrentacar.com/
call/wa : +62852-9700-0264

drivernya bagoss..

Anonymous said...

kak jika butuh kereta sewa kat medan bisa hubungi
http://medanstarrentacar.com/
call/wa : +62852-9700-0264

drivernya bagoss..

Anonymous said...

salam , boleh kasi no contact pak supir tq wanhasma2012@gmail.com

wan said...

salam , boleh kasi no contact pak supir tq wanhasma2012@gmail.com

Panji whira Utama said...

Salam,jika ada yang perlu driver kat bandung yang boleh call/sms/whatsApp +6288809418183(Panji)

lina said...

hai ...boleh bagi no @w.apps supir ... lagi satu mcm mana nak booking hotel grand kopo tu.. email dekat sini ... are_malina26@yahoo.com

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


alfia said...

Assalam..
KHAS BUAT MEREKA YANG INGIN MELANCONG KE BANDUNG.
Sesiapa yang berminat untuk melancong di Bandung, Indonesia, sy sarankan agar anda mnghubungi EDIE KALONG di talian 0888-6239-283 supaya perjalanan anda lancar tanpa sebarang penipuan.. Ini kerana pelancong asing terutamanya Malaysia, seringkali menjadi mangsa dalam permainan harga (teksi, angkutan kota, barang2, makanan dan sbgainya) dan juga kegiatan jenayah termasuk gangster dan ragut. Perkhidmatan beliau termasuklah :
1. Sewa van dengan bayaran paling rendah iaitu rp500,000. (Harga biasa dari rp550,000-rp650,000.. Bayaran termasuk minyak dan parking.
2. Beliau akan mengawasi anda disetiap tempat dan kedai yang anda ingin berbelanja. (Kegiatan penipuan berleluasa) dan seharusnya ada wakil dari org bandung yang mengawasi kita.
3. Tidak seperti pemandu yang lain, perkhidmatan yg disediakan EDIE KALONG adalah merangkumi prkhidmatan memegang kesemua barang2 yang anda beli tanpa sebarang kehilangan. (Prkhdmatan ini tdk ada pada pemandu van yang lain).

EDIE KALONG adalah orang yang sgt jujur dan kelakar, dan kerana itulah, sepanjang 4 hari bersama kami, beliau boleh menitiskan air mata pada saat perpisahan kami. Tips untuk beliau terpulang pada keikhlasan anda untuk anak yatim yang menyara ibu dan adik beliau. Purata Pendapatan beliau satu hari ialah rp20,000/hari bersamaan rm5.50 dari jam (8am-2am - 18jam/hari) dgn pekerjaan tetapnya sbgai penjaga parking hotel yg tidak bergaji (gaji beliau dtgnya dari keihklasan pemilik kenderaan yang parking dikawasan hotel).

Sebarang pertanyaan, bole berhubung terus dengan saya.
Facebook - alfia allegro
Wechat ID - alfiarians

Danny Alvin said...

Salam akak boleh bg num eyan supir tu kt saye sbb sy nk g bandung 9 hb 3 ni ..

Anonymous said...

sis bleh email kat sy no eyan x...sy nk ke bandung sbtu nie..abc_anom@yahoo.com

nur kamarliah said...

SIS,boleh tlg bg nu fon or email supir Eyan?

nur kamarliah said...

hi sis,leh bg email or contact num supir Eyan? TQ

chepy car said...

Chepy Car Tour & Travel Bandung

Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

Promo Terbaru !!!
Rm. 245/Pax Minimum 4 pax
>>Termasuk :

>Pengangkutan selama 4 hari pick up airport city tour bandung & transper ke airport semula
>hotel selama 3 malam di hotel Mine Home Cihampelas..

Group yang sudah kami layani
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain

** Dan dapatkan percuma itinerary tour dari kami

> Contoh Itinerary Tour
Seperti:

-Gunung tangkuban perahu (kawah merapi)
-Taman strawbery
-Sari ater hot spring
-Floting market lembang
-Lunch kampung daun culture & galery
-Shoping at rumah mode factory outlet
-Shoping at jalan ciohampelas
-Dinner at paskal hyper squere (1001 Menu)

Day 2
-Breakfast at hotel
-Pasar baru trade centre (syurga beli belah belah murah)
-Lunch at simpang raya melayu resto
-Shoping at kedai tiga jeans factory
-Shoping at jalan riau factory outlet
-Dinner at Parit sea food

Day 3
-Breakfast at hotel
-Otw to trans studio (game indor terbesar di dunia)
-Lunch at sederhana resto
-Shoping at cibaduyut street (shoping leader)
-Dinner at Stones cafe
Hatga pakej yang kami tawar kan

1). Transport
> MYR: 400.000/Day
> Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

2). Hotel & transport
> MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
> Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

Hotel facilities:
-Ac
-Free Hot spot / wi fi
-Cable-Tv
-Breakfast
-Hot & cold water
-Free parking

Transport facilities:
> Ac
> Audio video
> Kereta terbaru
> Supir yang ramah dan berpengalaman

address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
Emai :tourbandung@yahoo.com
Website : http://www.chepycar.com
Whatsapp : +6283821529157

Terima Kasih

Chepy suryana
Marketing director Chepy car tour & travel
Mine Home Hotel Manager

fatihah said...

kak email no eyan dan cara nak booking kopo hotel ni. tq

fatihah said...

kak email no eyan dan cara nak booking kopo hotel ni. tq

nurfatihahzaidi.nfz@gmail.com

Anonymous said...

salam kak,blh bagi saya no supir tue x? luvanna_farra2006@yahoo.com.my

tq kak :)

chepy car said...

Assalamualaikum ...

Chepy Car Tour & Travel Bandung
Dijamin Termurah se bandung !!!

Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

Promo Terbaru !!!
Rm. 245/Pax Minimum 4 pax
>>Termasuk :

>Pengangkutan selama 4 hari pick up airport city tour bandung & transper ke airport semula
>hotel selama 3 malam di hotel Mine Home Cihampelas..

Group yang sudah kami layani
-CIMB Group Company From Malaysia
-Tv 3 malaysia
-My bank group company
-Petronas Company
-Family trip
-Pelajar Trip
-Back pac trip
-Dan lain-lain

** Dan dapatkan percuma itinerary tour dari kami

> Contoh Itinerary Tour
Seperti:

-Gunung tangkuban perahu (kawah merapi)
-Taman strawbery
-Sari ater hot spring
-Floting market lembang
-Lunch kampung daun culture & galery
-Shoping at rumah mode factory outlet
-Shoping at jalan ciohampelas
-Dinner at paskal hyper squere (1001 Menu)

Day 2
-Breakfast at hotel
-Pasar baru trade centre (syurga beli belah belah murah)
-Lunch at simpang raya melayu resto
-Shoping at kedai tiga jeans factory
-Shoping at jalan riau factory outlet
-Dinner at Parit sea food

Day 3
-Breakfast at hotel
-Otw to trans studio (game indor terbesar di dunia)
-Lunch at sederhana resto
-Shoping at cibaduyut street (shoping leader)
-Dinner at Stones cafe
Hatga pakej yang kami tawar kan

**Dapatkan Discount 20-30 % Untuk hotel bintang 3,4,5
Dan kami x perlukan deposit untuk hotel yang anda tempah!! (Janji datang .. hehe..)

1). Transport
> MYR: 400.000/Day
> Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

2). Hotel & transport
> MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
> Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

Hotel facilities:
-Ac
-Free Hot spot / wi fi
-Cable-Tv
-Breakfast
-Hot & cold water
-Free parking

Transport facilities:
> Ac
> Audio video
> Kereta terbaru
> Supir yang ramah dan berpengalaman

address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
Emai :tourbandung@yahoo.com
Website : http://www.chepycar.com
Whatsapp : +6283821529157

Terima Kasih

Chepy suryana
Marketing director Chepy car tour & travel
Mine Home Hotel Manager

MOHAMAD HELMI SANI said...

Salam, sy helmi.
Tanx 4 info yg sgt brgune.
Sy akn ke bndung pd bln mac ini.
Nk tnye adakah byrn supir rm100/day utk smua trmsuk kereta, myk, prking + mkn supir ?
Boleh email kn sy cntct nmber eyan di helmi.bankrakyat@gmail.com
Tq.

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


Anonymous said...

Salam, boleh bagi no tepon supir eyan nurulaida03@yahoo.com

Anonymous said...

Salam kak, nak minta no eyam. Email: najiah_azman@yahoo.com

Anonymous said...

Salam.. saya berminat nak guna khidmat supir Pak eyan.. Nak no phone pak eyan. Cuti di bandung 1-4 april nie..

Email saya: meyda_goldx@yahoo.com

amirah murah said...

Salam..
Jom Holiday Jakarta-Bandung Murah
kami ejen dari Bandung bila tuan/puan yang hendak cuti/holiday Bandung boleh
kami Bantu keperluan tuan/puan, untuk harga boleh runding tak ada minimal
orang, 1 orang pun saya layani. ada pakej dan kereta sewa boleh pilih mana
yang suka.
perkhidmatan kereta sewa untuk guna City tour jakarta dan Bandung
kereta :
1. Toyota Avanza
2. Suzuki APV
3. Toyota Innova
4. Van Isuzu Elf (12 seat, 15 seat, 18 seat)
bila tuan/puan butuh bilik hotel pun saya sedia dari star 1- star 5

untuk tempahan sila call/whatsapp : +6281394444490
e-mel : amirah.murah@gmail.com

amirah murah said...

Salam..
Jom Holiday Jakarta-Bandung Murah
kami ejen dari Bandung bila tuan/puan yang hendak cuti/holiday Bandung boleh
kami Bantu keperluan tuan/puan, untuk harga boleh runding tak ada minimal
orang, 1 orang pun saya layani. ada pakej dan kereta sewa boleh pilih mana
yang suka.
perkhidmatan kereta sewa untuk guna City tour jakarta dan Bandung
kereta :
1. Toyota Avanza
2. Suzuki APV
3. Toyota Innova
4. Van Isuzu Elf (12 seat, 15 seat, 18 seat)
bila tuan/puan butuh bilik hotel pun saya sedia dari star 1- star 5

untuk tempahan sila call/whatsapp : +6281394444490
e-mel : amirah.murah@gmail.com

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



najibadnan said...

salam kak. saya najib. dengar crita akak mmg best. tolong sharekn no contact eyan tu bleh? email- najibadnan1@gmail.com

najibadnan said...

akak sy berminat nk no contact eyan tu bleh? email najibadnan1@gmail.com

Kyran Trans said...

Salam kak ini Eyan pemandu Bandung..ini compeny saya yang baru:bila ada yang khidmat sewa kereta bandar bandung.boleh share;
http://www.kyrantrans.com/www.sewa kereta murah bandung.Thanks

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



Kyran Trans said...

Salam kak, saya eyan pemandu Bandung.. ini company baru saya, pabila ada kawan atau saudara yang hendak ke bandar bandung boleh di share..

KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )

call me CONTACT US

Demi memperlancar semua aktifitas kita di bidang ini dan demi menjaga silaturahmi dengan kami disini kami berikan Contact Person kepada semua pelanggan setia kami dan kepada semua pengunjung online di website kami ini. Untuk keperluan dan pelayanan serta informasi lebih yang ingin anda dapatkan. Anda dapat menghubungi Contact Person resmi kami

Di bawah ini adalah contact person resmi kami.

KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )



Make your holiday become FUN, FRIENDLY, and EASY. Provide: Transport Service, Rent Car, City Tour Travel. So, just pick up your phone or send e-mail to contact us!
bobby kyran trans CONTACT US

SITUS RESMI KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )
http://www.kyrantrans.com
http;//www.sewakeretamurah.com
OFFICE PHONE
022 – 92475958
HANDPHONE
+6281 312 767 300
+6281 573 307 300
BLACKBERRY PIN
73 DC 15 F1
WHATS UP
+6281 809 692 300
OFFICE KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )
JL. NYENGSERET NO 81 ( BANDUNG WEST JAVA – INDONESIA )

Nurhayati Md Noor said...

Assalam, wah popular betul Eyan tu ya. Saya pun nak minta contact no dia, jika tak keberatan. T kasih - email to nmnoor39@yahoo.com

Nurhayati Md Noor said...

Harap dapat forward contact no Eyan , terima kasih nmnoor39@yahoo.com , alhamdulillah murah rezeki dia Deela perkenalkan dekat blog ni :)

Kyran Trans said...

Salam kak.ini eyan pemandu Bandung.ini compeni saya yang baru:Www.kyrantrans.com/Www.sewa kereta murah bandung.kaka boleh share kalau ada kawan/saudara.

Kyran Trans said...

salam kak.ini eyan pemandu bandung.ini compeny saya yang baru.kalau ada kawan/saudara yang mau ke bandar bandung.boleh share:Www.kyrantrans.comWww.sewa kereta murah bandung. Terima kasih sudah boleh pasang iklan di Blogger kakak.

Anonymous said...

Slm.sy nk minta no phone Eyan.zakiahaisyah_zainalabidin@yahoo.com

Anonymous said...

Assalam...kami pun ada plan nk ke Bandung cuti sek ni.Inf2 kt atas ni sgt2 berguna.Kalau boleh...mohon share no tel EYAN ye?Email sy kt zettsyed@yahoo.com.Thanx a million...

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



Eila Nasir said...

Salam.. tlg emaail saya no telefon supir itu.. terima kasih .. bnyk2
faster5718@gmail.com

Eila Nasir said...

Salam.. tlg email sy nombor supir eyan.. terima ksh bnyk2 .. faster5718@gmail.com

sakinah said...

Assalam sis..sy nk num supir tu jgk bole? Ni email sy kyn_kiwi@yahoo.com...tq sis

Anonymous said...

Salam deela blh email sya no tel pak supir eyan tu x....ros_aadk@yahoo.com.my. .tq

Apiew Ridhwan said...

Assalamualaikum Wr.Wb. Tuan / Puan
Kami menawarkan kereta yang baik dan selesa untuk sewa dengan pengalaman dan pemandu mesra dalam mengendalikan pelancong baik di Bandung maupun di Jakarta.
Hubungi kami Bilangan +6287722411941( Whats app bersedia ) atau email: abimtourandrentcar@yahoo.co.id
Free & Eazy Program Tour (up to you)

Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej)

Rate Kereta Taip Daily/14 hour from 8am yo 10 pm

Suzuki APV ( 7seat ) 130 RM

Toyota Avanza ( 6seat ) 130RM

Toyota Innova ( 7seat ) 160 RM

KIA Pregio ( 10seat ) 170 RM

Isuzu Elf ( 10-15 seat ) 215 RM

Isuzu Elf Long (16-19seat) 270 RM

Mengenai untuk pengesahan tempahan kereta kita perlu maklumat penerbangan anda / nombor atau nama hotel di mana anda tinggal di Bandung. Kami percaya pelanggan kami. Apabila anda mengatakan bahawa tempahan kereta untuk tarikh tertentu disahkan, maka ia disahkan. Kita tidak memerlukan wang pendahuluan . Sila ingat bahawa Kami akan menjemput anda jika anda mengatakan bahawa tempahan kereta disahkan.
Jika anda mempunyai sebarang soalan, jangan teragak-agak untuk menghubungi saya melalui e-mel atau sms panggilan.
CALL / hubungi / sms / whatsapp / konsultasi percuma : +6287722411941
WhatsApp : +6287722411941

email:
abimtourandrentcar@yahoo.co.id

bok now ,,,
jom ke Bandung with us ABIM TRANSPORT
WhatsApp +6287722411941

Apiew Ridhwan said...

Assalamualaikum Wr.Wb. Tuan / Puan
Kami menawarkan kereta yang baik dan selesa untuk sewa dengan pengalaman dan pemandu mesra dalam mengendalikan pelancong baik di Bandung maupun di Jakarta.
Hubungi kami Bilangan +6287722411941( Whats app bersedia ) atau email: abimtourandrentcar@yahoo.co.id
Free & Eazy Program Tour (up to you)

Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej)

Rate Kereta Taip Daily/14 hour from 8am yo 10 pm

Suzuki APV ( 7seat ) 130 RM

Toyota Avanza ( 6seat ) 130RM

Toyota Innova ( 7seat ) 160 RM

KIA Pregio ( 10seat ) 170 RM

Isuzu Elf ( 10-15 seat ) 215 RM

Isuzu Elf Long (16-19seat) 270 RM

Mengenai untuk pengesahan tempahan kereta kita perlu maklumat penerbangan anda / nombor atau nama hotel di mana anda tinggal di Bandung. Kami percaya pelanggan kami. Apabila anda mengatakan bahawa tempahan kereta untuk tarikh tertentu disahkan, maka ia disahkan. Kita tidak memerlukan wang pendahuluan . Sila ingat bahawa Kami akan menjemput anda jika anda mengatakan bahawa tempahan kereta disahkan.
Jika anda mempunyai sebarang soalan, jangan teragak-agak untuk menghubungi saya melalui e-mel atau sms panggilan.
CALL / hubungi / sms / whatsapp / konsultasi percuma : +6287722411941
WhatsApp : +6287722411941

email:
abimtourandrentcar@yahoo.co.id

bok now ,,,
jom ke Bandung with us ABIM TRANSPORT
WhatsApp +6287722411941

chepy car said...

Chepy Car Tour & Travel Bandung

Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

** Dan dapatkan percuma itinerary tour dari kami

> Contoh Itinerary Tour
Seperti:

-Gunung tangkuban perahu (kawah merapi)
-Taman strawbery
-Sari ater hot spring
-Floting market lembang
-Lunch kampung daun culture & galery
-Shoping at rumah mode factory outlet
-Shoping at jalan ciohampelas
-Dinner at paskal hyper squere (1001 Menu)

Day 2
-Breakfast at hotel
-Pasar baru trade centre (syurga beli belah belah murah)
-Lunch at simpang raya melayu resto
-Shoping at kedai tiga jeans factory
-Shoping at jalan riau factory outlet
-Dinner at Parit sea food

Day 3
-Breakfast at hotel
-Otw to trans studio (game indor terbesar di dunia)
-Lunch at sederhana resto
-Shoping at cibaduyut street (shoping leader)
-Dinner at Stones cafe
Hatga pakej yang kami tawar kan

1). Transport
> MYR: 400.000/Day
> Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

2). Hotel & transport
> MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
> Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

Hotel facilities:
-Ac
-Free Hot spot / wi fi
-Cable-Tv
-Breakfast
-Hot & cold water
-Free parking

Transport facilities:
> Ac
> Audio video
> Kereta terbaru
> Supir yang ramah dan berpengalaman

address: Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas - Bandung
Phone: +6281322511883 / +622 203 9130
Email: tourbandung@yahoo.com
Website: www.chepycar.com
Whatsapp: +6283821529157
Adrees: jalan bapak husen dalam no. 10 Cihampelas, Bandung.

«Oldest ‹Older   201 – 284 of 284   Newer› Newest»