::PENGIRINGKU::

Monday, March 7, 2011

::LANGKAWI PART 1::


okey terpakse posponed byk hari untuk update pasal langkawi nih...sbb nyer...terlalu byk aktiviti lah lately...cewahh...pasal langkawi ni pun terpakse seperate kpd beberape part..byk sangat kang muntah lak korang bace sekali byk kan...erkkk...konon byk sangat reader aku nih...heheh...

okey sampai kat bumi langkawi ptg dlm kul 3 selepas melalui jalan laut selame sejam dlm feri...nsb eyrfan bagus...tido sepanjang perjalanan..good!!...kami duk kat CITIN HOTEL LANGKAWI...hotel murah2 je..sbb mmg target tak mau duk dlm hotel sgt...just utk tido dan sarapan pagi sahaja...hotel kami kat pekan kuah coz senang mau shopping dan mlm byk sikit aktiviti..kami tak pilih pantai cenang coz trip kali ni bukan utk stay di pantai...heheheee....

dah lepas lelah sekejap kat hotel dan solat asr terus berdesup jalan ke dataran lang...wajib pegi tempat ni klu ke langkawi tau...ni kira mercu tanda diorang la kot...sangat besar key helang nyer...gah je nmpk...kawasan kat mane korang just datang utk bergambar dan lepak2...





Next destination adalah batu lagenda langkawi...hahah...batu ke?...belasah je...lagenda langkawi ni sbnr nyer kawasan yang mane penuh ngan pokok2 unik la kot..dekat batu lagenda langkawi nih ade peta langkawi...ade nama pulau2 dan kawasab kat langkawi tuh...kami cuma datang bergambar sahaja...kami tak jalan sangat kat taman tu...sbb dh petang..nk ke pekan kuah pulak lepas tu...nk cari barang2 keperluan dan survey kawasan nk membeli belah...hehhe..itu wajib...





lepas survey sikit2 kedai terus menuju ke kawasn makan...mase sampai tu dh tanye org langkawi tempat makan best...diorg suggest gi makan kat restoran nelayan...restoran muara sungai...boleh pilih ape je jenis ikan,ketam,udang,sotong dan macam2 utk dimasak ikut citarase korang...kami pilih ikan masak stim+udang butter+sotong tepung...berbaloi sangat harga nyer...makan pun sedap..ikan sangat besar sampai sy tak makan nasi cuma makan lauk...puashati..korang kena try klu jejak kaki ke sana...kedai buruk je tp makanan terbaek!!



next entry key....






1 comment:

Tihara said...

best nye..bile tah nk sampai sini :)