::PENGIRINGKU::

Monday, May 25, 2009

::CAMERON::



Malam ni aku nak citer pasal aku pi jenjalan kat Cameron...sesaje plan pi sane kebetulan balik kampung kan...lagi pun ade cuti perlepasan yg aku boleh amik semperna wesak hari tu...duit pun tak berape nak mandang kan so cuti dekat2 aje sudah...hotel pun amik yg murah2 je...duk resort TM...sangat berbalaoi..apartment 2 bilik baru RM70 je...just utk staff key...kami check in hari ahad...tenghari gerak dari umah then sampai sane dlm kul 2++...dekat ke teluk intan ngan cameron...lepas check in terus lepak dlm bilik tido...hahha...kepenatan...bangun petang nyer mandi2 semua kuar pi cari makan...then tapau ape2 yg patut duk balik melepak kat dlm bilik sesajo...lagi pun mlm kat sane mane ade ape2 pun...sunyi je...sejuk ade arr nak lepak luar...huhuu...

Then pagi lepas breakfast semua...kami check out...kojap jo duk sane...lepas kan tension sesajo...abis settle semua gerak ke pasar pagi brincang pulak...shopping time...



Best ooo...shopping time ni...sbb diorg memang jual sangat murah la...lagi pun bukan waktu cuti ape2...harga sangat berbaloi-baloi...hehhe....sayur pun baru 16 paket rm10...uishhh...mane nak cari beb...aku just beli strawbery,bunga,asam,sayur...cam banyak lak kan...hehheh....



Dh abis shopping kat pasar tu...kami gerak ke kaktus park pulak...banyak giler bunga tantik...adoiii...nyaman je tgk....jai beli cactus...tak tau arr leh tahan sampai biler tu..hahah



Singgah lagi kat kebun teh...tempat paling cantik pemandangan nyer...hijau tersangat aman...beli teh sikit utk my mother...capture gambar sikit2 pastu terus meneruskan perjalanan yg masih jauh...uishhh..sakit bontut ku!!!!



Last destination...singgah lagi...air terjun lata iskandar...just nak amik gambar je...bukan nak mandi manda pun...hehhe....tak mungkin lah kan...



Okey..that all...tu je percutian pendek kami ke Cameron Highland...satu destinasi utk menenangkan kepala otak dengan suasana aman lagi sejuk....pasni nak kemane lak sayang ku Jai...aww...terus panggil sayang kan...hahah...uishhh...malas nyer nak kenangkan esok keje..huhuuu...






2 comments:

eyza said...

wah bestnya..jenjalan kat cameron... ni buat rasa nak gi sana gak ni..hi..hi...

cintaKusayangMu said...

wah tenangnye kt sane kn....
adeh...bestnye lu dpt g sane lg...dh la kt cni tgh pns...