::PENGIRINGKU::

Thursday, May 14, 2009

::TUTORIAL FOR POST FOOTER IMAGE::



Allu korang...kat sini aku nak ajar macam mane nak letak gambar mcm yg aku buat kat pages aku ni ehh...ni bukan nak ajak korang tayang muka cam aku tu...cuma terpulang kat korang arr...aku post tutorial ni pun sbb ade yg bertanye...

key cara nyer camni ehhh....


korang kena lah pi kat layout then edit HTML tu...tp make sure korang dh ade buat post gambar border yg korang nak bubuh tu erk...buat arr cecantik...jgn arr cam aku tu...tu malas name nyer...

okey biler dh siap tu kan...korang find code yang mcm aku duk tunjuk kat atas ni...

key ni aku dh rajin tulis tu korang ni


post {
margin:.5em 0 1.5em;
border-bottom:1px dotted $bordercolor;
{


pastu kan korang masuk kan pulak coding ni bawah nyer...

background:#000000 url(url korg nyer pic);
background-repeat:no-repeat;
background-position:bottom right;
background-attachment:scroll;


ups...utk background tu kan...aku guna no #000000 sbb sesuai ngan bakground aku..tp klu korang rase nak tukar boleh je...leh refer code color kat layout font & color....macam2 ado...tp simbol # ni jgn tukar tau...bahaya...hahaha...

pastu kat position tu ikut korang arr nak tukar kat mane2...aku buat kat right...klu korang...suko hati!!!....tpi perkataan botton tu jgn gatal padam tau...heheh...

setelah berpuashati ngan hasil koje korang tu kan...korang leh arr save...tapi klu buleh buat arr backup utk template tu dulu...takut kang tersalah buat kan...camno!!!!ngigau lak cari den mintak tolong...payah!!!...heheh

SELAMAT MENCUBO!!!




4 comments:

mamadanish78 said...

wakakkaaaa..kelako la pulak budak nih....wakakaaa
pening aku camno nak ngikut cikgu ni ajo...jap den torai...tq yo

IxoR@ said...

thanks for the tutorial tu...

;D

Mira said...

bagus tutorial nih...nanti leh akak cuba plak...

salam perkenalan dari akak..

hepypumpkin said...

deela..penat dh aku cube buat mende alah ni..cam x bape nk jd jew..